„Дрина етно-арт“ – ИЗЛОЖБА СЛИКА И СКУЛПТУРА

Чланови Удружења ликовних стваралаца  „Дрине етно-арт“ из Бајине Баште, традиционално пред новогодишње празнике, наставили су успешну сарадњу са Установом „Култура“. Сликари из Бајине Баште, Владисав Биљић, Драго Сарић, Горан Екмешчић, Момчило Стевановић и Слађан Игњатовић, Борислав Трнавчевић и Мира Петаковић из Чајетине, Милован Даговић – Даго, Ђорђе Станић, Драган Петровић – Реј и Слободан Станић – Џинги из Ужица, и скулптори Мирко Узелац и Стево Јосиповић, још једном су се успешно представили бајинобаштанској публици.

 

Утисак је, а то је истакла и Јасна Станковић, историчар уметности, да је и овога пута изложба била садржајна и квалитетна, као и ранијих година. Ту се пре свега мисли на одабране уметнике који су изложили своје слике и скулптуре, али и на висок уметнички домет тих радова.

–  Удружење „Дрина етно-арт“ наставља праксу сарадње са уметницима из региона, те и смисао културе, као везивног ткива међу државама, градовима и људима, увек изнова добија своју потврду – рекао је Владисав Биљић, председник Удружења. – Посебно је значајно, а то сматрам и за свој лични „подвиг“, што смо овога пута из заборава вратили Драгу Сарића, кога се сећамо са изложби још пре више од 35 година. Овде су и неки његови радови из тог времена.

Важно је напоменути да је до сада, у организацији Удружења, приређено двадесетак колективних и самосталних изложби, а чланови Удружења су веома често узимали учешћа и у раду ликовних колонија и других смотри ликовног стваралаштва. Својим радовима су освајали и бројне награде и признања.

 

                                                                                             О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest