Српска странка Заветници је на трибини у сали Скупштине општине у Бајиној Башти представила своје основне програмске принципе и платформу за будуће политичко деловање. Трибина, на којој су били присутни и неки чланови других политичких странака, је започела минутом ћутања недавно преминулом дечаку Деспоту Лазићу.

Члан Председништва Заветника Милица Ђурђевић је најпре истакла да је „ово тренутак када сви морамо да учинимо оно што је до нас да помогнемо обнову Србије“. Заветници су у свом досадашњем политичком деловању често били иницијатори протестних скупова, схватили су да је то нешто што народ ишчекује и да је постало неопходно да оснују један покрет који је добио име према Косовском завету. „То је темељ на коме опстајемо свуда где нас има, то је спона са прецима и оно што остављамо својим потомцима“ – истакла је Милица Ђурђевић, а потом, између осталог, рекла:

Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника

-Наш циљ је да покажемо друго лице Србије и да будемо једна национална снага која се неће бавити искључиво критиком, већ и решењима која нудимо. Ми смо једна од ретких политичких странака која гласно и отворено каже да ћемо се борити против било каквог покушаја да се НАТО пакт инсталира у институције наше земље, као што већ имамо случај да у Министарству одбране сада имамо канцеларију НАТО пакта. И то показује садашње стање у Србији. Ми смо донели одлуку да оснујемо политичку странку, имамо довољно добру подршку у многим местима у Србији. Улазимо у политичку борбу да отворимо теме и укажемо на проблеме о којима други не смеју да говоре, да кандидујемо политику од које други окрећу главу, да покажемо да је та национална идеја здрава и да је то будућност Србије.

Српска странка Заветници ће увек дати подршку добрим одлукама и решењима, ма од кога били предложени, али ће се жестоко противити чланству Србије у Европској унији и НАТО. Исто тако залагаће се и за политичко и војно приближавање Руској Федерацији и свим пријатељима које Србија има и на истоку и на западу, отвориће и питање сарадње са афричким земљама.

Прва ставка у политичком програму Заветника је национално одговорна политика. То значи – Србија на првом месту, изнад свих подела. Треба решавати узроке проблема, ствари се морају мењати суштински и систематски.

-Ми смо једини који смо рекли да желимо раскид са ММФ-ом који нам све диктира. Имамо и примере да је тако нешто сасвим могуће. Дугорочно гледано избављење из дужничког ропства је предуслов и то је нешто на чему инсистирамо, то је политика суверене и слободне Србије. Велику пажњу смо посветили нашем програму за препород села. То је тешка прича и не смемо дозволити да има тужан крај. Морамо све учинити да вратимо сељака на прво место – истакла је Милица Ђурђевић. На крају је подвукла да ће Заветници свакако изаћи на предстојеће изборе са својим програмом ,да очекује да у будућем сазиву имају своје представнике и свој глас који ће проговоритии о интересима народа.

 

                                                                                         О. Додић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *