Са 11. седнице Општинског већа

Општинско веће, на седници одржаној 17. јуна , усвојило је, између осталог, предлог о тарифним ценама  топлотне енергије  по тарифним групама и грејање ће поскупети за 12 посто,  те цене услуга новоформираног Паркинг сервиса у оквиру ЈП ББ ТЕРМ. Најпре је усвојен захтев тог јавног предузећа  о доношењу одлуке  о почетку рада система наплате  за коришћење паркиралишта и паркинг места па је потом  усвојена одлука о радном времену и ценама услуга Паркинг сервиса. Радно време Паркинг сервиса радним данима је од 07-20 часова, суботом од 07-14 часова. Недељом и у дане државних празника паркирање се неће наплаћивати. Цене су утврђене према времену и зонама коришћења  паркиралишта и паркинг места.

Весна Ђурић

У зони један за паркирање возила наплаћиваће се 35 динара по започетом часу, с тим што се паркирање може користити највише два часа. У другој зони цена по часу је 25 динара, а време паркирања је неограничено. Дневна карта може се набавити искључиво за другу зону, она кошта 120 динара. Постоје и претплатне карте на месечном нивоу за другу зону.  Цена за физичка лица  је 800 динара. За исту зону може се купити претплатничка карта  за физичка лица на полугодишњем нивоу за 4.320 динара, док на годишњем нивоу кошта 8.000 динара. У првом случају  у цену је урачунат попуст од 10 посто, у другом од 20 посто. Повлашћена месечна претплатна карта за станаре за жуту зону (зона 2) кошта 400 динара .Физичко лице може узети само једну карту. Иста претплатна карта за станаре у истој зони на полугодишњем нивоу плаћа се 2.160 динара, а на годишњем нивоу 4.000 динара са урачунатим попустом од 10, односно 20 посто.Predstavnici JP BB TERM

 

– Претплатна месечна карта за правна лица и предузетнике у зони два , ако им је у њој седиште или огранак, кошта 800 динара и може је имати један корисник.  На полугодишњем нивоу  са попустом од 10 процената и уз могућност  да је користе 1-3 корисника  цена је 8.000 динара. Претплатна  паркинг карта , само у другој зони, за правна лица и предузетнике на месечном нивоу је 2.000 динара. на полугодишњем нивоу  је 10.800 динара, а на годишњем нивоу 20.000 динара – казао је Предраг Анђић, директор ЈП ББ ТЕРМ.

Корисници који нису регулисали паркирање ни на један од понуђених начина, или су прекорачили  време паркирања, неправилно су се паркирали , користе погрешну зону паркирања добијаће посебну карту од 600 динара.

Одношење возила пауком из било које зоне коштаће  7.200 динара а за долазак и почетак утовара накнада је 2.000 динара. Накнада за смештај возила  почеће да се обрачунава  по истеку 24 часа  од извршеног преноса возила.

После више састанака таксиста са општинским инспектором за саобраћај Милом Ђенићем, дат је предлог нових цена за обављене такси услуге.  Општинско веће прихватило је предлог  па ће старт плус 800 метара вожње  у првој тарифи бити 140 динара, а сваки пређени километар 65 динара. Исти услов важи и за другу тарифу с тим што ће се за сваки пређени километар наплаћивати 80 динара, док ће цена у трећој тарифи за сваки пређени километар износити 50 динара. Прва тарифа  обухвата време од 06-24 часа, друга од 00-06, а трећа се односи на вожњу ван територије општине Бајина Башта. Чекање у свим тарифама коштаће кориснике такси услуга 500 динара. Таксисти су предложили, а Општинско веће је усвојило да се друга тарифа примењује  при вожњи макадамом, државним празницима и у време Дринске регате.

Месна заједница Рогачица одређена је за корисника бившег Задружног дома у том месту који треба да се адаптира тако да би послужио, осим у културно- забавне сврхе, и као фискултурна сала  и за промоцију спорта. И Месној заједници Костојевићи изашло се у сусрет доделом парцеле која ће се употребити за фудбалско игралиште.

Од  Министарства пољопривреде , шумарства и водопривреде стигло је решење  којим се даје сагласност на спровођење  пољопривредне  политике  руралног развоја  за општину Бајина Башта у 2021. која је усвојена на претходној седници  Општинског већа.

О завршном рачуну  буџета за прошлу години у општине Бајина Башта извештај је поднела Садра Новаковић. Она је истакла да је планирани приход остварен са 95 посто, а да је расход износио 73 посто у односу на план. У краћој дискусији већник Гроздан Биљић похвалио је  добро пуњење буџета  и оценио као значајан успех у неповољним условима  изазваним вирусном епидемијом.

На овој седници усвојен је извештај  о раду Општинске управе у прошлој години, нацрт одлуке  о оснивању заједничке службе  за цивилну заштиту и смањење ризика  од катастрофа у сливу реке Дрине, и предлог управних , надзорних  и школских одбора установа чији је оснивач општина Бајина Башта.

Општинско веће  донело је одлуку о увећању новчане помоћи у вредности од 1.600 евра  на име помоћи за изградњу куће Миладину Филиповићу из Заглавка. Прихваћена је иницијатива Предшколске установе Невен за доградњу капацитета . Изабрана је и нова Комисија за разматрање иницијатива за утврђивање назива нових улица и тргова и промену  назива постојећих улица и тргова. Њу чине Недељко Ракић, председник, Весна Илијашевић, Јован Ђурић, Дејан Млађеновић и Зорка Радојичић.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest