ОВ о ђачком превозу: Много линија а мало пара

Одржана 21. седница Општинског већа21. седница Општинског већа

Пример из  Оклеца: ученици имају четири линије. Једни се превозе до школе у Оклецу, други до школа у Гвосцу, Јасику и Рогачици. Било је предлога да родитељи делимично плаћају превоз за своју децу

 

 

На  21. седници Општинског већа, одржаног 11. октобра, највише времена потрошено је на разматрање Нацрта сагласности на предлог Јавног уговора о привременом поверавању обављања делатности градско-приградског превоза на територији општине Бајина Башта кога врши  д.о.о.„Ракета Аћимовић- Бјеличић“. Ранији исти такав уговор истекао је 1. септембра 2018. године. Било је различитих мишљења како направити план превоза, али су сви сагласни да има превише линија, а мало новца у буџету те да се издаци за превоз морају значајно смањити. Наведен је пример да из Оклеца ученици имају четири линије за ученике 1-4. разреда. Једни се превозе до школе у Оклецу, други до школа у Гвосцу, Јасику и Рогачици. Било је предлога да родитељи делимично плаћају превоз за своју децу.

–  По основу превоза доста средстава иде из буџета. Полемика се водила да ли грађани треба да имају бесплатан превоз. Требало би  да се на неки начин заштите деца да га могу несметано користити. Имамо случај да на локацији од 500 метара возимо децу у четири различите школе. Одлуку ћемо донети на следећој седници Општинског већа- истакао је председник општине Радомир Филиповић.

Веће је разматрало и одборничко питање  Влада Радовановића везано за Предшколску установу Невен.

– Позваћемо директорицу те установе да размотримо проблем. Запослени у њој с правом траже 6 посто повећање плате, мада је надлежно министарство  јасно рекло да се то може учинити уколико има средстава у постојећој маси. Тих средстава у маси нема из разлога што смо повећали број деце у Вртићу. Желим да јасно кажем грађанима да смо повећали број деце у Вртићу са 400 на 600. И то је притужба истог одборника из Демократске странке зашто смо то урадили, па сад имамо више деце у групама. Повећање броја деце довело је до повећања запослених. За један део смо добили дозволу од министарства, за други  део процес је у току. Било какву одлуку да донесу релевантни чиниоци ми ћемо је испоштовати- рекао је председник Филиповић.

Веће је размотрило неколико правилника који се односе на коришћење средстава репрезентације, службених возила, на накнаде и друга примање одборника у Скупштини општине као и других изабраних и именованих лица.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest