Општински буџет пунио се према плану у првој половини  2019. године , док је потрошња била мања од плана, констатовали су чланови Општинског већа на седници одржаној 2. октобра.

-Приходи са нам се остваривали са 53 посто у односу на план, а расходи су били 36,6 посто. Ови проценти показују да смо мање трошили него што смо приходовали. То је из разлога што је главна грађевинска сезона у другој половини године. Јавне набавке се расписују углавном у првој половини године, а реализујују најчешће у другој половини. Важно је да имамо довољно новца за све што смо планирали у текућој години. То потврђује да је буџет добро планиран- казао је за ББ глас председавајући  седнице Општинског већа  Петар Петровић, заменик председника општине Бајина Башта.

На истој седници размотрен је нацрт Одлуке о боравишној такси. Реч је о усклађивању са законом. Обвезник боравишне таксе је корисник услуга смештаја у угоститељском објекту за смештај. Боравишна такса плаћа се за сваки дан боравка у угоститељском објекту за смештај у износу од 110 динара. Њу наплаћује давалац смештаја. Наплата се врши истовремено са наплатом услуге смештаја. Одлуком је прецизирано ко се све ослобађа плаћања боравишне таксе, начин евиденције, уплате и висина новчане казне уколико се не поступа по законским одредбама.

Већници су усвојили нацрт Решења о именовању вршиоца дужности директора  Центра за социјални рад којим је планирано да то буде Марица Вуковић, која је ту дужност успешно обављала у претходном четворогодишњем мандату. На седници је било речи и о  нацрту Одлуке о давању  непокретности  на коришћење  Центру за социјални рад.

-У насељу Црквине Републички комесаријат за избеглице направио је нову зграду у коју ће се сместити лица која су се налазила у раније две подигнуте зграде за исте сврхе. Тако ће се ослободити одређен простор па ће општина имати  један број стамбених јединица. Намеравамо да их дамо на коришћење Центру за социјални рад за потребе социјално угрожених лица. Оставиће се једна стамбена јединица која ће служити за збрињавање у хитним случајевима као што је , на пример, насиље у породици- вели заменик председника општине Петар Петровић.

Општинско веће  размотрило је  нацрт Сагласности  на предлог  јавног уговора о привременом поверавању  обављања делатности  градско-приградског превоза путника  „Ракети Аћимовић- Бјеличић“  на територији општине Бајина Башта за наредних шест месеци.

Веће је прихватило  измене и допуне  Програма пословања  ЈKП „12. септембар“ за 2019. годину. Оне су уследили услед повећања прихода, а образложио их је директор предузећа Дејан Филиповић. Прихваћенае су Одлуке Надзорног одбора ЈП ББ ТЕРМ везане за  допуну Статута , о измени Правилника  о организацији и систематизацији послова  као и предлог за повећање основног капитала.

Планирана тачка дневног реда  којом је требало да се  разматра разрешење и именовање  председника Kомисије за безбедност саобраћаја остављена је за следећу седницу.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest