19. седница Општинског већа

На 19. седници Општинског већа, одржаној 22. децембра, за в.д. директора Туристичке организације  Тара-Дрина именован је дипломиорани економиста-менаџер  у трговини Милан Ђурић из Бајине Баште. Очекује се да ће тај предлог подржати и Скупштина општине Бајина Башта на сутрашњој седници. Пте тога усвојена је оставка досадашњег директора те установе Дејана Млађеновића поднета из личних разлога па се о њој није ни расправљало.

19. седница Општинског већа 2

Већници  су усвојили  измене у Плану летњег одржавања  и Плану рада зимске службе за  2021/22-годину. Извешај је поднео Марко Марковић, координатор за зимско одржавање.  Том приликом усвојени су захтеви пристигли из месних заједница Мала Река, Рача, Гвоздац, Оклетац и Заглавак. Они су се односили на повећање количина горива по километру за поједине путне правце.

На данашњој седници Општинског већа утврђени су престанци мандата Надзорним одборима  ЈКП „ 12. септембар“ и ЈП ББ ТЕРМ и именовани нови. У Комуналном нови Надзорни одбор чине Горан Милутиновић, председник,  Иван Миловић и Ратко Стаменић, чланови. У ББ ТЕРМ-  у Надзорни одбор су ушли  Драгомир Јовановић, председник, Саша Дамљановић и Слађана Јокић Станић,чланови.

Дата је сагласност на  Одлуку Надзорног одбора  ЈКП Дубоко из Ужица  о утврђивању цена  одлагања отпада у 2022. години, као и сагласност на  расподелу термина  у коришћену спортских објеката у општини Бајина Башта. Општинско веће  дало је сагласност на Правилник  о изменама  и допунама  Правилника о организацији и систематизацији  послова Центра за социјални рад „ Бајина Башта“. Већници су усвојили захтеве за прерасподелу средстава  у оквиру одобрених за 2021. годину, за Планинарски клуб Тара, Кајак клуб Дрина и Атлетски клуб Аутоцентар. Усвојена је жалба  ДОО Центар уметности  „OLLYWOOD“  Београд, а одбијена жалба Ане Веизовић јер овај орган није надлежан за њено решавање. Прихваћени су захтеви ОШ“ Рајак Павићевић“ , управника Стамбене заједнице у Улици Јована Јовановића број 6 и власника оваца којима су пси луталице нанале штету.

САРАДЊА СА ОПШТИНОМ БЕЧЕЈ

OV sednica 19-Весна Ђурић

На иницијативу председника општина Бечеј и Бајина Башта сачињен је Протокол о сарадњи између те две општине кога је подржало Општинско веће. Циљеви Протокола о сарадњи су  успостављање међуопштинске сарадње и њихових грађана у области туризма, културе, спорта, привреде и других области  од заједничког интереса. Посебан значај  имаће туризам.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest