Opstina-LOGO-1024x7681Opstina-LOGO-1024x7681

Општина Бајина Башта ушла је у процедуру израде Плана развоја општине за период 2022-2029. година. У складу са Законом о локалној самоуправи, јединице локалне самоуправе планирају, уређују и управљају јавним пословима који су у њиховој надлежности. Закон о планском систему Републике Србије детаљно уређује обавезу органа локалне власти да планирају јавне послове у својој надлежности.

План развоја јединица локалне самоуправе је документ развојног планирања, и као такав представља плански документ најширег обухвата и највишег значаја, кључни је документ града који треба да подстакне будући раст и развој целокупне локалне заједнице. Усваја га Скупштина општине на предлог Општинског већа. План развоја обухвата друштвену и економску сферу као и аспекте заштите и побољшања животне средине, просторног уређења, изградње и реконструкције инфраструктуре и унапређења рада јавног сектора и друштвених делатности, успостављајући равнотежу између економске, социјалне и еколошке димензије одрживог развоја.

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић донела је решење којим је формиран Координациони тим од 24 члана, одређен председник и координатор тима, тематске радне групе у оквиру тима и одређени руководиоци радних група.

Председница тима је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, а координатор тима је Иван Марковић из Општинске управе Бајина Башта.

Решењем је за руководиоца тематске радне групе за област туризма именован Синиша Спасојевић из Туристичке организације „Тара-Дрина“, за област економског развоја Ана Илијашевић из Општинске управе, за друштвени развој Марица Вуковић, директорка Центра за социјални рад, за заштиту животне средине Драгана Ивановић, инспектор за заштиту животне средине и за инфраструктуру Миле Ђенић, саобраћајни инспектор из Општинске управе.

Из Општине Бајина Башта наводе да је намера да приликом израде Плана развоја окупе на једном месту све актере: организације цивилног друштва, представнике корпоративног и приватног сектора, образовне и истраживачке заједнице, професионална удружења, медије, нудећи им простор и могућност да истакну и дискутују своје приоритете и дају допринос јаснијем дефинисању проблема, бољем сагледавању могућих опција за њихово решавање, постављање јасних, стварних и достижних циљева, чије ће спровођење бити могуће мерити и вредновати.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest