Са 8. седнице Општинског већа

На предлог председнице општине Бајина Башта Весне Ђурић, чланови Општинског већа, на својој 8. седници,  усвојили су предлог да прва рођена беба у 2023. години добије 30 хиљада динара. То ће се примењивати и наредних година. На истој седници донета је Одлука о расписивању јавног позива  за суфинансирање мера енергетске  санације породичних кућа и станова путем уградње соларних панела. Усвојен је Програм рада Комисије за безбедност  саобраћаја  општине Бајина Башта у 2023. години. Већници су донели решење  о висини накнаде за обављен рад  чланова Комисије за реализацију  мера енергетске  санације  стамбених зграда, породичних кућа и станова. Сваки члан добиће по 100 хиљада динара.

У циљу регулисања  постављања  плутајућих  објеката на обали језера Перућац , донета је одлука о приступању и изради  Одлуке у складу  са Планом  детаљне регулације  обале поменутог језера. Веће је извршило корекције у Плану јавних инвестиција за 2023. годину . Донело је  План рада зимске службе  за сезону 2022/23. година.

Разматран је захтев ОШ “Душан Јерковић“ Костојевићи  за продужетак аутобуске линије  у Месној заједници Јакаљ за потребе превоза ученика. Донета је одлука да се одржи  заједнички састанак на коме ће се донети одлука по захтеву. Захтев  Стамбене заједнице из Улице Јована Јовановића Змаја за коришћење буџетских средстава за реконструкцију крова  на стамбеној згради  није прихваћен јер сада нема законских услова за то. Општина предузима мере да се у наредном периоду изнађе законска могућност  за такве случајеве.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest