МЗ Љештанско: АСФАЛТ У ЈОСИПОВИЋИМА

Завршени радови на асфалтирању пута у засеоку Јосиповићи у МЗ ЉештанскоАсфалтирање пута у засеоку Јосиповићи

 

Лепи октобарски дани омогућили су извођачу радова Зворник путевима да у Месној заједници Љештанско обави радове на асфалтирању 650 метара  пута у засеоку Јосиповићи. Вредни зворнички путари део посла обављали су и у вечерњим сатима користећи вештачку расвету. Радове је обишао председник општине Бајина Башта  Радомир Филиповић са сарадницима.

-Ми смо обећали да ћемо овај пут урадити у прошлој години, али нисмо стигли да то учинимо због неповољних временских услова. Сада смо испунили обећање. Вредност радова је 3,5 милиона динра од чега мештани учествују са 25 процената. Нећемо ту стати па ћемо у наредним годинама  наставити  асфалтирање пута у Јосиповићима све до спајања са асфалтним путем  који иде ка Рогачици, уз напомену да у 2019. години  планирамо асфалтирање два мања правца дуга око пола километра  у Матићима и Ковачевићима. Такође ћемо радити на крпљењу постојећег асфалта на путу који води до Братићевића- каже председник Филиповић.

Према речима председника Филиповића, до краја текуће године, уколико дозволе временски услови, обавиће се асфалтирање километар пута на подручју Месне заједнице Костојевићи.

-Имамо две краће локације за асфалтирање у Заглавку и једну у Дубу. Уколико нас омету временски услови урадићемо то идућег пролећа. Настојаћемо да до зиме обавимо поправку на путу у Овчињи који је оштећен ранијим поплавама. Ради се о деоници од 650 метара. У идућој години планирано је асфалтирање путева на подручју Стрмова, Оклеца, Гвосца и Бесеровине. Радићемо и на асфалтирњу више градских улица. Тренутно завршавамо Гвоздачку, краља Драгутина и отварамо радове у Шукића потоку. У наредне три године асфалтираћемо пут који иде од Јасика до Гниле Присеке. Он повезује пет месних заједница. Морам да кажем да Путеви Србије нису успели да реконструишу део магистралног пута од пумпе Авија  до Аутобуске станице и да ће то урадити у 2019. години.

Радови су извођен и и у ноћним условима
Радило се и по ноћи

Заједно са мештанима Јосиповића свакодневно у раду на путу учествовао је и председник МЗ Љештанско Љубан Ковачевић.

-После 30 година у Љештанско је стигао нови асфалт. Надамо се да је то само почетак асфалтирања пута у Јосиповићима дугог два километра Осим тога, ове године урађено је 6,5 километара макадамског пута. Планирамо да идуће године радимо на још неколико макадамских путева и мањем асфалтирању . Захвални смо општини, председнику Филиповићу и свима који су нам помгли да део проблема у путној инфраструктури разрешимо- вели председник МЗ Љештанско Љубан Ковачевић.

Асфалт стигао у засеок Јосиповићи
Мештани, извођачи радова и представници локалне самоуправе

И како то обично бива, поводом завршетка радова у Јосиповићима, домаћин Светлан Панић приредио је за извођаче ручак.
– Заслужили су то људи из Зворника. Квалитетно су нам урадили пут.Он ће нам пуно значити. Сад имамо више воље да се ангажујемо да и преостали део од око 1,5 километра овог пута асфалтирамо и тако добијемо асфалтну траку која ће нас у потпуности повезати са регионалним путем Рогачица-Дуб- истиче Светлан Панић.

      Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest