Саобраћај – ПОСТАВЉЕНА ДВА МЕРАЧА БРЗИНЕ

Merac brzine 1Merac brzine 1

У циљу побољшања безбедности саобраћаја  ,у Бајиној Башти су постављена два мерача брзине. Један се налази на улазу у град из правца Пилице, преко пута продавнице „Свила“, а други на улазу у град из правца Таре, недалеко од хотела „Турист“. Мерачи за рад користе сопствену соларну енергију. Била је то једна у низу активности Општинске комисије за безбедност саобраћаја .

Новопостављени мерачи брзине налазе се на местима где је брзина кретања моторних возила ограничена на 50 километара. Када се  возило приближи мерачу брзине он показује којом се брзином креће. Ако је она испод 50 километара, појављује се зелена трака на којој пише „Хвала“. Уколико је брзина већа од 50 километара, појављује се црвена трака на којој  пише “ Успори“.

Merac brzine

-Мерачи брзине су постављени искључиво из превентивних разлога, да возаче опомену ако се крећу већом брзином него што је прописана или да се захвале онима који поштују ограничење. Има прича да мерачи брзине служе за кажњавање возача који возе већом од дозвољене брзине. Понављам, није  им то сврха, искључиво су у служби превентивног деловања- каже Милорад Цвијовић, председник Комисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта.

Према речима Цвијовића, у току је акција на прикупљању дечјих седишта за путничка возила. Раде заједно са Републичком агенцијом за безбедност саобраћаја. Планира се да ускоро седишта  добије 70 породица која имају малу децу.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest