Сцена из првог српског 3D филма Пети лептир, по роману Уроша Петровића у режији Милорада Милинковића

ПОВОДОМ обележавања десетогодишњице рада Српске филмске асоцијације СФА је доделила признања и захвалнице представницима најатрактивнијих локација у нашој земљи, институцијама које су дале значајну подршку снимању филмова и реклама и најбољим пословним партнерима.

На Биљешким стенама на Тари сниман чувени филм Петра Лаловића ПТИЦЕ КОЈЕ НИКАД НЕ ПОЛЕТЕ
На Биљешким стенама на Тари сниман чувени филм Петра Лаловића ПТИЦЕ КОЈЕ НИКАД НЕ ПОЛЕТЕ

Данас Србија нуди страним продукцијама врхунске студије, опрему, искусне екипе и изванредне професионалце из области визуелних ефеката и постпродукције. Заједничким залагањем филмска индустрија постала је један од носећих стубова креативне индустрије у земљи и региону са преко 30 милиона евра прихода годишње само од страних пројеката који се овде снимају. Београд се етаблирао као једна од значајнијих дестинација у региону, а Србија постала незаобилазна станица у Источној Европи када је продукција филма и реклама у питању.

У НП ТАРА СНИМЉЕН ХОРОР ФИЛМ КОЛИБА
У НП ТАРА У СТРАНОЈ ПРОДУКЦИЈИ СНИМЉЕН ХОРОР ФИЛМ КОЛИБА

Плакету за најатрактивније локације којима се филмске екипе константно враћају добили су: Дворски комплекс – Краљевски и Бели двор, Град Београд, Град Нови Сад и тврђава Петроварадин, Град Панчево, Сава Центар, Београдска тврђава Калемегдан, Стара планина, Национални парк Тара и Смедеревска тврђава и КПГТ.

                                   Извор: НП Тара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest