Још једном у изборима у Сребреници: Милион марака за 11.000 гласача

Srebrenica-opstinaSrebrenica-opstina

Недавни избори  у БиХ и  Републици Српској су били посебни у односу на претходне и то  по покушају да се направи неизвесност око изборних победника. Циљ је био неких западних држава да се ослаби СНСД и Милорад Додик. Убачен је са стране велики новац како би се потпомогао пад Додика, а ојачала позиција Јелене Тривић.  Оваква политичка игра нарочито је била изражена на простору Подриња, у општинама Сребреница и Братунац.Политички актери и аналитичари кажу да је за изборе на овим просторима потрошено преко милион КМ марака за око 11.000 гласача, колико је изашло на изборе. Паре су ишле од политичких партија које су биле у игри а исто тако и са стране за Тривићку и опозицију у РС. Кад то саберемо испаде да је сваки глас плаћен 100 КМ марака и плус још 50 марака за гориво. Гласови су се куповали и путем поште јер су Сребреница и Братунац имали убедљиво највише гласача у РС с правом да гласају на овај начин. Поштом су гласали и они који живе на неколико километара од гласачког места. За гориво је енормно потрошено много новца.

Сличан сценарио  на овим просторима  одиграо се и 2012.  године за локалне изборе у тзв. пројекту Ратковац. Значи ово је био већ испробан пројекат. И овај пут победник избора је др Радомир Павловић. У Сребреници је  као кандидат за посланика био убедљиво бољи од кандидата других политичких партија, чак више од дупло од следеће партије СПС- а , а тродупло од кандидата СДС-а.  Павловић је дугогодишњи председник ОО  СНСД  Сребреница, а ова партија је убедљиво  је победила за сва четири нивоа власти, а резултат за Додика међу првих је четири у Републици РС од укупно 64 одбора.

Др Радомир- Павловић
Др Радомир-Павловић

– И поред тога што су сви из опозиције и део моје партије радили против мене а то исто радио је  и део СНС – а  из Бајине Баште, и што су велике паре биле у игри, нису ме успели поразити.То показују анализе изборних резултата које можете видети на сајту Избори.ба по бирачким местима где се могу проверити све ове анализе.  Ово је моја 12. узастопна победа што у РС има само још  Зоран Тегелтија из Мркоњић Града – истиче др Павловић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest