Овогодишња манифестација „ Гвоздачки дани“ одржаће се 30. и 31. јула на Гвоздачкој планини у месту званом Лазића раван. Првог дана планирано је забавно  вече уз оркестар  „Ђука бенд“ из Бајине Баште и познате певаче Славишу Вујића из Београда и Васу Алексића из Љубовије.

Другог дана централно место припада надметању косаца у ручном кошењу под слоганом “ Ако си косац, дођи у Гвоздац“. Такмичење ће почети у 12 часова.

– Ове године очекујемо знатно већи број косаца из целе Србије. За најбоље обезбедили смо вредне награде. Најбољи косац добиће косу са прибором, печено јагње и још неколико прикладних поклона. Интерес грађана је појачан па очекујемо да ће их бити више од хиљаду – каже председник Организационог одбора Марко Марковић.

По завршетку такмичења косаца, одржаће се надметање у традиционалним спортским дисциплинама, надвлачењу конопца, скоку удаљ из места, бацању камена са рамена и надвлачењу клипка. Потом ће се наставити народно весеље.

Организатор манифестације „Гвоздачки дани“ је истоимено удружење грађана из Гвосца. Покровитељи су општина Бајина Башта, Туристичка организација Тара-Дрина и Месна заједница Гвоздац.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest