Седница Извршног одбора Удружења пензионера

На последњој седници Извршног одбора, одржаној 30. октобра, Удружење пензионера Бајина Башта размотрен је његов рад у протеклом периоду 2020. године и покренуте неке активности које треба да се спроведу до краја текуће године. – Због  вирусне пандемије многе планиране активности нису могле бити реализоване. Радећи на учлањавању у удружење, постигнути су добри резултати, тако да сада имамо око 1.500 чланова. Само пре четири године било их је мање од сто. Настојаћемо да још више омасовимо удружење јер се процењује да општина Бајина Башта има око 6 хиљада пензионера. Чланови удружења имају бројне повластице – каже Недељко Ракић, председник Удружење пензионера Бајина Башта.

Недељко Ракић, председник Удружења
Недељко Ракић, председник Удружења

У протеклом периоду подељено је 250 пакета најугроженијим пензионерима, узето је учешће у Дринском купу у Љубовији, обележен је Дан жена у мотелу у Костојевићима, основана је Скупштина станара зграде у којој су и просторије удружења, организована је куповина зимнице на 8 месечних рата, попуњене су пријаве за бање, изведен је излет у Нови Пазар, донета је одлука да посмртнина за чланове се исплаћује  уз услов да је преминули био члан удружења у последње три године. Санирана је канализација, на реду је санација крова зграде. На седници Извршног одбора речено је да ће удружење радити на обезбеђењу огрева и позајмица пензионерима. Огрев ће се давати на 10 месечних рата.

-Недавно смо купили три шаховске гарнитуре са таблама и часовницима и опрему за пикадо. Потекла је идеја да до краја године организујемо екипно првенство у шаху месних одбора. Свака екипа имала би три члана. Првенство би се одржало у просторијама удружења-вели  председник Одбора за спорт и рекреацију Спасоје Илић.  Осим тог одбора, при удружењу ради Одбор за културу на челу са Србом Николићем и Одбор за туризам и друштвене активности на чијем је челу Божо Алексић.

М.Андрић

БЕСПЛАТНО У БАЊЕ 67 ПЕНЗИОНЕРА

У септембру је утврђена коначна листа корисника из девет општина Златиборског округа који се упућују бесплатно у разне бање на лечење и опоравак. Ту могућност добило је 624 пензионера. Међу њима је 67 из Бајине Баште. Старосну пензију од њих користи 41 лице, инвалидску 12 и породичну 14. Из Ужица ту могућност користиће 146 пензионера из Косјерића 33, из Пожеге 76, Чајетине 40, Ариља 49, Прибоја 71, Нове Вароши 51 и Пријепоља 91.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest