Подношење пријава за бањско лечење

У Удружењу пензионера Бајина Башта  до 7. септембра је трајало примање пријава за упућивање на рехабилитацију у здравствено- стационарне установе и бањско- климатска лечилишта корисника пензија Републичког фонда за пензионо и инвалидско осигурање. Пријаве су примане у просторијама Удружење пензионера Бајина Башта свакодневно од стране комисија за пријем пријава и секретарице Раде Екмешчић. У комисији су Славица Кордић, председник и чланови Спасоје Илић и Љубинка Максимовић.

-Право да поднесу пријаве имали су сви корисници старосне, породичне и инвалидске пензије уз услов да она није већа од 27.755 динара и да подносилац није користио бањску рехабилитацију по том основу у последњих пет година. Лане смо имали 281 захтев, а Републичка комисија  повољно је решила 78 захтева. Ове године било је 180 пријава. То је знатно мање у односу на прошлу годину. Ситуација са вирусом је утицала да тај број се смањи – каже потпредседник Удружења пензионера Бајина Башта Спасоје Илић.

Милоје Филиповић из Црвице један је од оних који је поднео захтев.

-Пензију сам стекао радећи у некадашњем Ламинату. Скромна је и износи непуних 17 хиљада динара. Надам се да ћу бити међу онима који ће добити упут за одлазак на бањску рехабилитацију- вели Милоје Филиповић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest