Михајловић и Удовичић, министри посета Бајиној Башти

 

 

Вања Удовичић, посета ОШ Бајина Башта
Министар Удовичић са ученицима ОШ „Рајак Павићевић“

Потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја и грађевинарства Зорана Михајловић и министар спорта и омладине Вања Удовичић  данас су били у радној посети општини Бајина Башта. Они су, најпре, посетили  градску Основну школу  „Рајак Павићевић“ где су их дочекали директор Драган Ресимић, председник и заменик председника општине Радомир Филиповић и Петар Петровић и народни посланик у Скупштини Србије Младен Лукић. У школском двориштву разговарали су са ученицима који су имали ревијалну утакмицу у одбојци и малом фудбалу. Министар Удовичић се похвално изразио о уређености и изгледу  школског дворишта које је, по његовом мишљењу, једно од најлепших у Србији. Потом је школи поклонио више спортских реквизита.

У краћем обраћању представницима медија министар Удовичић је нагласио да се мора већа пажња посветити спорту, нарочито школском, за здраво одрастање омладине. Рекао је да је упознат са одличним условима за развој спорта у овој средини, од аматерског до  врхунског, За кајакаштво на језерима Заовине и Перућац и реци Дрини, за фудбал, атлетику, дворанске спортове и рекреацију.

По завршетку посете школи у сали Скупштине општине одржан је састанак са представниицима Златиборског округа, а потом и са руководством и представницима општине Бајина Башта.

Потпредседница Владе и министарка   Зорана Михајловић, са директором Путева Србије Зораном Дробњаком, је нагласила да ће Република помоћи развоју путне инфраструктуре и градњу тунела Кадињача, што је по њиховој оцени неопходно овом крају како би се брже прикључили на путне коридоре Србије.

   Текст и фото:Милан АНДРИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *