Техничка школа Бајина Башта: Ариа тиму 100.000 динара

Петочлани Ариа тим Техничке школеПеточлани Ариа тим Техничке школеПеточлани Ариа тим Техничке школе

Награда бајинобаштанским средњошколцима  за пројекат који се односио на решење проблема загађености ваздуха у локалној средини

Петочлани Ариа тим из Бајине Баште, састављен од  четири ученице Техничке школе и једне из Медицинске  школе из Ужица, пласирао се међу пет најбољих у Србији  на наступу у Врњачкој Бањи. Чиниле су га  Крстина Митровић, Николина Божић, Катарина Недељковић, Јелена Петровић, ученице   треће године смера економски техничар, и Кристина Давидовић, њихова вршњакиња, Бајинобаштанка, из Медицинске школе Ужице.

Николина, Крстина и Катарина са професорком Аном
Николина, Крстина и Катарина са професорком Аном

Организација  „ Достигнућа младих у Србији“  имала је тродневну радионицу у Врњачкој Бањи на којој је презентована методологија  која оснажује  младе људе  да покрену  решавање  друштвених изазова  у свом окружењу. Наш тим је презентовао пројекат који се односио на решење проблема  загађености ваздуха у локалној средини. Добили смо похвале  а после елиминација, нашле смо се међу пет најбољих у Србији. То нам је омогућило да добијемо награду од 100 хиљада динара – каже Крстина Митровић.

Младим Бајинобаштанкама ментор је била  Маријета Лазор из Новог Сада, а припремала их је њихова професорка Ана Стефановић.

Према речима Николине Божић, себе су назвале “ Ваздухопловци“ јер желе да наставе да се боре за чист ваздух. Добијен новац утрошиће на израду посебног сајта преко кога ће ширити начине решавања друштвених изазова  и пројекте везане за то.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest