Такмичари трећег разреда из ОШ "Свети Сава" са учитељицама

Општинско такмичење из математике за ученике основних школа са подручја општине Бајина Башта одржано је у ОШ “Свети Сава“. Резултати су просечни уз напомену да су мало бодова освојили ученици осмог и седмог разреда.

Најбољи представници ОШ "Свети Сава" од 5-8. разреда
Најбољи представници ОШ „Свети Сава“ од 5-8. разреда

У конкуренцији осмака, учествовало  је девет ученика из градских школа. Прво место освојио је Александар Симић  из ОШ „ Рајак Павићевић“са 25 од 100 могућих бодова. Њега је припремао наставник Душан Миловановић. Богдан Спасић из ОШ „Свети Сава“ са 23 бода  заузео је друго место, а Марко Јездић из исте школе  је трећи са 20 бодова. Ментори су им Дубравка Лечић и Зорица Бодирога.

Међу седмацима  победник је Вук Ивановић из ОШ “Свети Сава“ са 30 бодова. Припремала га је Дубравка Лечић.Тијана Јанковић из ОШ “Рајак Павићевић“ са два бода мање била је друга, а Ања Јаковљевић и Ивана Николић из ОШ “Свети Сава са 20 бодова пласирале су се на треће место. Припремали су их Душан Миловановић и Дубравка Лечић.

Нешто боље знање показали су ученици шестог разреда. У тој конкуренцији прво место са 52 бода припало је Ђурђини Вранић из ОШ “Рајак Павићевић“, ментор јој је Петар Драгојловић. Следе Огњен Бајић и Сандра Обрадовић из ОШ “Свети Сава са 11 и 12 бодова мање. Припремала га је Данијела Марковић. Вук Сарић из ОШ „Рајак Павићевић“ и Јована Пејић из ОШ “Свети Сава“ заузели су треће место. Водили су их Катарина Ђурић и Данијела Марковић.

Међу петацима доминирали су ђаци ОШ “Рајак Павићевић“. Са по 87 бодова прво место поделили су Ена Цвијовић  и Димитрије Марковић. Предметни наставник им је Петар Драгојловић. Александар Ђокић и Димитрије Лончар из исте школе пласирали су се на друго  место. Водили су их Петар Драгојловић и Марина Јелисавчић. Из те школе Милош Павловић и Павле Танасијевић из ОШ “ Свети Сава“ освојили су треће место. Наставници су им Петар Драгојловић и Данијела Марковић.

Ученици четвртог разреда из ОШ "Свети Сава"
Ученици четвртог разреда из ОШ „Свети Сава“

Хелена Петровић  освојила је  свих 100 бодова и донела прво место ОШ “Свети Сава“ у конкуренцији четвртака. Учитељица јој је Јасминка Митровић. Марија Ђурђић из исте школе,  Страхиња Стаменић из ОШ „Рајак Павићевић“, Николина Божић из ОШ “Миладин Ковачевић„ из Бачеваца са по 80  бодова  освојили су  друго место. Ментори су им Ана Ђокић Стаменић и Јована Арсеновић. Катарини Марковић из ОШ “Душан Јерковић“ из Костојевића, Светосавцима  Сари Селинић, Магдалени Радовановић и Филипу Вујетићу припала су трећа места. Припремали су их Јелена Стојановић, Мирјана Марковић и Јасминка  Митровић. Највише успеха у конкуренцији ученика трећег разреда имали су такмичари из ОШ “Свети Сава“. Са 79 и 74 бода  Немања Митровић и Ђорђе Тадић су стигли до првог места. Водили су их Наташа Злопорубовић и Јелена Јовић. На друго место пласирали су се Андреа  Павловић, Тадија Миливојевић из ОШ “Свети Сава“, Вук Стаменић из ОШ “Рајак Павићевић“ и Јован Стефановић из ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица. Њихови учитељи су Снежана Живановић, Наташа Злопорубовић и Зоран Јекић. Иван Лазић, Урош Сарић, Стефан Вукашиновић из ОШ “ Рајак Павићевић“, Филип Милић, Лана Чечарић , Матеја Цвијић и Лазар Љубисављевић из ОШ “Свети Сава“  заузели су треће место. Учитељице су им Данка Гавриловић, Наташа Злопорубовић, Наташа Чолић и Снежана Живановић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *