Српска лига Запад – СЛОГА ИСПУНИЛА ПЛАН

Sloga Bajina BastaSloga Bajina Basta

Иако је новајлија у Српској лиги Запад , Слога зимује на шестом месту са 25 бодова, толико има и петопласирано Смедерево. Водећа Слога из Пожеге је сакупила шест бодова више. Са 10 примљених голова одбрана Слоге, после Такова, најчвршћа у Лиги. Истовремено нападачи са 14 голова убрајају се међу средње ефикасне. Утисак су поправили са три гола у последњeм колу  у Краљеву против имењака. На свом терену Слога је победила Реал, Борац, Слободу, Рађевац,  а ремизирала са  РСК-ом  и Смедеревом. Поражена је од Слоге (П) и Сушице.  У гостима победила је Трепчу, Мачву и Слогу из Краљева. По бод донела је из сусрета са  Младим радником и Будућности . На свом терену укњижила је 14, а са гостовања донела 11 бодова.

Тешић са четири гола је најбољи Слогин стрелац. По два су дали Ђорђевић и Ђукић, по један  Веселиновић, Божовић, Живковић, Николић, Миловановић и Милосављевић.

-Хвала на поверењу председнику и управи што су ми пружили прилику да радим у овом клубу. Били су уз мене и кад је било тешко. Хвала играчима на пруженим играма . Веровао сам у њих и њихов квалитет. Они су то и показали. Имао сам одличну сарадњу са мојим сарадницима. Захвалност дугујемо верним навијачима и медијима. За пола године боравка у овој средини, видео сам да Бајина Башта има потенцијал за веће домете. Уз још јачу подршку локалне самоуправе ,то би могло да постане стварност –каже тренер Зоран Костић.

Предраг Живковић на челу је клуба  четири године. Кад је долазио, обећао је  Српску лигу.

-Уз помоћ сарадника и локалне самоуправе све зацртане циљеве смо остварили. Ево нас у друштву српколигаша. За овај ранг потребно је  око 12 милиона динара. Ми од општине добијамо пет.Тражићемо да нам да више средстава. Помажу нам  неке фирме, али је то недовољно. Очекивали смо помоћ од ХЕ „Бајина Башта“, али је изостала. Потражићемо од ње помоћ за пролећну сезону. Направили смо добар тим. Јесењим учинком смо презадовољни. Имали смо подршку навијача, по њиховој  бројности били смо најгледанији у Лиги. Неки су нас пратили и на гостовањима. Без оптерећења ући  ћемо у пролећну сезону. Очекујемо да млађи играчи добију још више простора за афирмацију. Хоћемо да увећамо број домаћих играча  и тако створимо квалитетно играчко језгро које ће моћи да игра у овом рангу и да евентуалну шансу искористи и стигне до Прве лиге Србије.- вели председник Живковић.

ЛИЧНА КАРТА

Стручни штаб са председником Живковићем
Стручни штаб са председником Живковићем

 Председник клуба: Предраг Живковић. Председник Скупштине : Љубисав Ђурић. Секретар: Милан Стаменић. Доктор: Славица Богдановић. Физиотерапеут: Дејан Радић. Комесар за безбедност: Милун Тимотијевић.

Тренер: Зоран Костић. Помоћни тренер: Светлан Андрићренер голмана: Зоран Новаковић. Голмани:Дејан Голубовић, Дарко Павловић, Марко Марчета. Играчи: Милета Глигић, Немања Живковић, Филип Радовић, Лазар Живановић, Дејан Ђорђевић, Дарко Ђукић, Стефан Тешић, Алекса Божовић, Никола Шутић, Василије  Миловановић, Владан Николић, Денис Илић, Михајло Милосављевић, Никола Веселиновић, Вук Костић, Лука Ћоровић, Марко Џелебџић, Душан Новаковић, Немања Илић, Милош Ђурић, Марко Божић, Ђорђе Ђорђевић, Станко Мијатовић, Милун Божић. Стручном штабу помагали су Владимир Гагић, Милан Милановић, Немања Стојановић  и Божидар Марковић.

                                                                        Текст и фото : М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest