Победничка екипа из Јеловика

Победник традиционалне манифестације „Преображењски котлић“, такмичење у кувању рибље чорбе, одржане на Преображење у Рогачици, је Ловачка секција Јеловик. Њу је предводио Драган Спасојевић. – Стални смо учесници ове лепе манифестације . Ово нам је први пут да освојимо прво место. То нам није најважније. Дружење је на првом месту. Подразумева се да ћемо ту бити присутни и наредних година- каже Драган Спасојевић. Друго место припало је екипи “ Цане” Ужице, чији је капитен био Јеремија Читаковић, а треће екипи „Кост у грлу из Бајине Баште.“

Другопласирана екипа ЦАНЕ из Ужица
Другопласирана екипа ЦАНЕ из Ужица
Капитени најбољих екипа са председником жирија
Капитени најбољих екипа са председником жирија
ЖИРИ СА СТАРЕШИНОМ РОГАЧИЧКЕ ЦРКВЕ
ЖИРИ СА СТАРЕШИНОМ РОГАЧИЧКЕ ЦРКВЕ

-Учествовале су 22 екипе. Било је пуно одличних рибљих чорби. Одлучивале су нијансе па није било лако одабрати три најбоље. Нисмо имали приговор на наше одлуке – каже председник жирија Марко Марковић коме су помагали Зоран Митрашиновић и Александар Савић. У такмичењу су учествовале екипе са подручја општине Бајина Башта, Ужица, Севојна и Краљева. Најбоље екипе  награђене су пехарима, дипломама, иконама и  судовима од печене глине, рад чувених мајстора из Злакусе.

– Мало нас је киша омела , али све се добро завршило. Хвала свима који су узели учешће, позивамо њих и друге да дођу и идуће године. У јутарњим часовима одржана је  света литургија у рогачичкој цркви Христовог Вазнесења. Служили смо је ја и Симеон Јараковић из Ужица. Посебно нам је драго што се велики број верника причестио – истиче старешина цркве отац Јован Тимотијевић.

СА МАНИФЕСТАЦИЈЕ У РОГАЧИЦИ

Организатор ове манифестације била је Црквена општина Рогачица и ресторан “ Код Пистаћа“ Зорана Митрашиновића. За забаву и добро расположење  побринуо се оркестар“ Болеро“ из Косјерића са више солиста, на челу са Владом Стојићем.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest