Zajednici snimak ispred opstine

Општина и Скупштина општине Бајина Башта, поводом Дана општине  данас ( 23. јула), организовале су  свечани пријем за ђаке генерације, добитнике  диплома „ Вук Караџић“ и ученике који су се истакли на републичким такмичењима  као и за њихове професоре. Пријем је уприличен у сали Скупштине општине.  Добитнике признања поздравили су председница општине Весна Ђурић и председник Скупштине општине Младен Лукић.

-Честитам вам и уједно вас похваљујем за све то што сте постигли. Похваљујем и све гимназијалце који су добро прошли на пријемним испитима на факултетима. Ми ћемо се трудити да вам помогнемо, да нам се вратите  овде. Захвалност припада и вашим родитељима, професорима, директорима. Поред ових признања и награда, општина ће вам омогућити  и једнодневни излет бродом од Перућца до Вишеграда. Желим вам да будете добри студенти и ђаци – рекла је председница Весна Ђурић.

– У име Скупштине општине и своје лично име, честитам вам на успеху који сте постигли у овој школској години. Радите и даље напорно, стичите нова знања. Ми смо ту да вам помогнемо према могућностима, а ви да нам се вратите и замените нас на овим местима – истакао је Младен Лукић. Награде и признања уручили су Весна Ђурић, Младен Лукић и заменик председника општине Радомир Филиповић.

ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ива Живановић
Ива Живановић
Јован Јанковић
Јован Јанковић
Нађа Станковић
Нађа Станковић

У свим основним и средњим школама  на подручју општине Бајина Башта проглашени су ђаци генерације за школску 2020/21. годину. У ОШ “ Рајак Павићевић“  то звање припало је Нађи Станковић у ОШ “Свети Сава“  Иви Живановић у ОШ  „Стеван Јоксимовић“ Рогачица  Виолети Радојичић  у ОШ „ Душан Јерковић“ Костојевићи  Марији Секулић.  Ђак генерације у Гимназији“ Јосиф Панчић“ је Јован Јанковић, а у Техничкој школи Јелена Васић. Ђаке генерације у основним школама општина Бајина Башта наградила је таблетима и новчаним наградама од 10.000 динара, а ђаке генерације у средњим школама лаптопима и истим новчаним наградама.

НОСИОЦИ  ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ

Теодора Радека
Теодора Радека

Добитници Дипломе „ Вук Караџић“  у ОШ “ Рајак Павићевић„ су  Нађа Станковић, Сергеј Марковић, Николина Злопорубовић, Урош Аврамовић, Огњен Лазић, Марта Милановић, Маша Селинић, Теодора Радека и Тијана Ђокић. У ОШ “ Свети Сава“ исту диплому добили су Ива Живановић, Ива Стојкановић, Ђорђе Димитријевић, Александра Вуковић, Милица Маринковић и Невена Танасијевић. Виолета Радоичић, Јована Гајић, Маријана Благојевић и Кристина Лазић добитници су Вукове дипломе  из ОШ “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица. У ОШ “Душан Јерковић“ Костојевићи ту диплому добила је  Марија Секулић.  У Гимназији „ Јосиф Панчић“ Диплому „ Вук Караџић“  понели су Јован Јанковић,  Анђела Карлица,  Николина Јевтић, Невена Јовановић, Нађа Марковић,  Лазар Вукосављевић, Јован Ивановић, Никола Митровић, Јована Марковић, Ивана Милутиновић и Јелена Филиповић. У Техничкој школи исту диплому  добила је Јелена Васић. Општина их је наградила новчаним наградама од 9.000 динара и књигама са посветом.

НАГРАДЕ ЗА УЧЕНИКЕ И НАСТАВНИКЕ

Новчаним награде , поводом  25. јула, Дана општине, добили су  ученици  основних и средњих школа  који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима. Награђени су и њихови професори који су их припремали за такмичења. Добитници награда  из ОШ“ Рајак Павићевић“ су  Нађа Станковић и професорка Вера Манојловић. Ива Живановић, Милица Марковић и професорке  Јелена  Ивановић и Биљана Савељић добитнице су награда из ОШ “Свети Сава“. ИЗ ОШ “Стеван Јоксимовић“ награђена је Виолета Радоичић и њена предметна професорка Сања Савић. Милош Јањић из ОШ “Душан Јерковић“  такође је награђен за успех на републичком такмичењу и професорка  Сара Деспотовић. Добитници награда из Гимназије „ Јосиф Панчић“ су Јован Јанковић, Огњен Маринковић, Његош Николић и просветари Јелена Стојкановић и Дана Јовановић. Из Техничке школе награђени су Дејан Јовановић и Анђела Ивановић  као и њихови професори Бранко Стевановић и Слободан Милићевић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest