Поводом Дана општине: Нaграде ученицима и наставницима

Награђени ученициНаграђени ученициНаграђени ученици

Традиционални пријем за ученике и наставнике поводом Дана општине Бајина Башта уприличен је и ове године. Скуп је одржан у новоотвореном Парку ћирилице. Том приликом, уз присуство родитеља и грађана, подељене су им награде. Најпре је ученике и наставнике поздравила и пожелела им успех у даљем школовању председница општине Бајина Башта Весна Ђурић. Она је најавила једнодневни излет бродом од Перућца до Вишеграда за све награђене ученике и наставнике.

Награђени ученициНаграде - ђациNag 2 (1)Nag 4

Ђаци генерације из основних  школа Александар Симић, Андреа Крњић, Николина Павловић, Никола Пајић добили су књиге са посветом, а новчане награде од 12.000 динара и таблети биће им уручени на Дан општине.Ђаци генерације средњошколци су Његош Николић и Катарина Благојевић. И они су добили књиге са посветом, а на Дан општине биће им уручена иста новчана награда и лаптоп.

Носиоци Диплома“ Вук Караџић“ награђени су  новчаном наградама  и књигама са посветом. Из ОШ “ Рајак Павићевић“ то су: Александар  Симић, Николина Јовановић, Исидора Радека, Лука Злојутро, Борис Јанковић, Марио Јашић, Јанко Павловић, Аника Петровић, Емилија  Вукосављевић. Из ОШ “ Свети Сава“: Андреа Крњић,  Марко Јездић, Ивана Јосиповић, Андреј Селинић, Богдан Спасић.  Из ОШ “ Стеван Јоксимовић“, Рогачица Николина Павловић, Стефан Марјановић, из ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи ,  Никола Пејић, из Гимназије „Јосиф Панчић „ Николија Вуковић, Урош Злојутро, Јована Кадијевић, Ивана Милаковић, Татјана Милановић, Марија Стаменић, Његош Николић. Из Техничке школе  Катарина Благојевић, Урош Зарић.

За успех на републичким такмичењима  у школској 2021/22. години  награђени су ученици који су освојили једно од прва три места и њихови наставници. Из ОШ “Рајак Павићевић“ то су Тијана Марковић, Сања Лазић. Из ОШ“ Свети Сава“  Хелена Петровић, Јасминка Митровић. Из  ОШ “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица Лазар Ђунисијевић и Марко Николић. Из Гимназије „Јосиф Панчић“ награђени су  Нађа Станковић, Тодор Петровић,  Јелена Стојкановић,  Драгана Драгојловић,  Никола Јовановић,  Александра Димитријевић,, Десанка Печеничић, Вук Јакић, Дејан Млађеновић, Сара Радовановић, Ивана Пашић, Негосава Павловић, Маша Селинић, Божидар Марковић. Награде су добили и представници Техничке школе Лазар Трифуновић, Драгутин Ракоњац.

Носиоцима дипломе “ Вук Караџић“ награде је уручио председник Скупштине општине Бајина Башта Младен Лукић, ђацима генерације Весна Ђурић, а ученицима који су се истакли на такмичењима Миленко Ордагић, заменик председника општине.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest