Становници Гвоздачке улице напокон добили асфалт

Почетак новембра 2018. године становници из бајинобаштанске Гвоздачке улице памтиће као један од најлепших. За то имају пуно разлога јер им је коначно стигла асфалтна трака дуга 220 метара коју је поставило предузеће „Стандард“ Томе Дамњановића.

– Јесмо баш пресрећни. Ја сам мало и тужан јер са нама није преминули Душан Стевановић Дуле из Гвосца. Он је први овде купио плац и подигао кућу. Он је и дао улици име Гвоздачка јер у њој има пуно досељених Гвошчана. Мислим да ниједно друго село нема своју улицу у Бајиној Башти. Овде сам купио плац 1980. године. Две године касније почео сам да правим кућу и завршио је 1984. године. Душан ми је много помогао. Дао ми је гаражу да сместим цемент и једну собу где сам ставио шпорет и кревет. Ту је жена припремала храну за мајсторе, ту смо и ноћевали. До плаца сам газио блато, могло се само колицима да претера материјал. На тај начин довукао сам пет хиљада блокова, сав цемент… Захваљујем председнику општине Раду Филиповићу, да не беше њега, не би нам било ни асфалта. Хвала и извођачу радова за квалитетно обављен посао- каже Милан Марјановић.

Асфалтирање Гвоздачке улице у Бајиној Башти
Милан Марјановић и Радомир Филиповић
Мештани Гвоздачке улице
Стојанка Лазић: Дочеках и ја да газим по асфалту

У част завршетка радова, прпремљен је заједнички ручак за извођаче и мештане из улице. Јела се јагњетина и прасетина, пила ракија, пиво и сокови. Међу учесницима ручка била је и Стојанка Лазић.

–  Ја сам из села Топлице у Босни. Доселили смо се овде 1992. године за време рата. Купили смо плац, син Милија је направио кућу. Била нам је улица баш запуштена, сад је нема боље у граду. Имам добар комшилук у улици. Ето, после 85 година живота, дочеках да и ја газим асфалт- вели Стојанка Лазић.

Радове у Гвоздачкој улици често је надзирао први човек општине Радомир Филиповић, такође пореклом из Гвосца, али његова кућа није у тој улици.

–  Коначно, после 40 година чекања, људи из ове улице добише асфалт. Видљиво је да су радови изведени врло квалитетно. Могу да кажем да сам презадовољан што је још једно наше насеље добило асфалтирану улицу. При крају су радови и у Улици краља Драгутина, а почињу у Шукића потоку и треба да буду окончани до краја године. За идућу годину најављујем радове у Улици Николе Тесле тамо где су решени имовински односи. Затим ће се радити Улица Његошева и одавно приоритетна Јована Јовановића Змаја. Раде се пројекти за још неколико улица и од тога ће зависити хоће ли се стићи да се и оне ураде- истиче председник општине Радомир Филиповић.

       Текст и фото: М. Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *