Отворена изложба фотографија “Тара планина богова”

Са отварања изложбе у БеоградуСа отварања изложбе у Београду

У Установи културе градске општине Стари Град „Пароброд“ у Београду отворена је изложба фотографија под називом „Тара планина богова“. Аутор фотографија је Биљана Михајловић, а изложбу су подржали и омогућили ЈП Национални парк „Тара“ и Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта.
На изложби се могу видети фотографије настале на планини Тари пар година уназад, као и истоимена фото-монографија.

Са отварања изложбе у Београду 3

Са отварања изложбе у Београду 2


Биљана Михајловић дипломирала је графички дизајн на Академији техничких струковних студија Београд, где тренутно завршава мастер студије. Чланица је Удружења уметника и дизајнера примењене уметности Србије (УЛУПУДС) и има статус самосталног уметника. Годинама уназад активно се бави дечијом илустрацијом. Као илустратор више пута је награђивана. Ради за инострано и домаће тржиште са издавачима као што су Клет, Одисеја, Креативни центар, Логос, Фреска…Биљанине радове публика је могла да види на бројним самосталним и групним изложбама, а њене илустрације су дале додатну чар и оригиналност и Парку ћирилице у центру Бајине Баште.
Ово је први пут да се представља са изложбом фотографија. Са фотографијом се најпре сусреће радећи као лаборант у фотографској радњи. Данас фото-апарат носи стално са собом, бави се углавном пејзажном и документарном фотографијом, обраћајући пажњу нарочито на детаље јер сматра да је лепота свуда, али да је људи водећи своје ужурбане животе све мање примећују. Њена порука би била: „Стани! Погледај! Пусти да те обичан цвет изненади својом савршеношћу и лепотом”. Фото-монографија је завршни мастер рад на коме је ментор професорка Анамарија Вартабедијан. На отварању изложбе о Биљанином раду и досадашњим наградама управо је говорила професорка Вартабедијан, а присутнима су се обратили и Милан Ђурић, директор Туристичка организација “Тара – Дрина” Бајина Башта и Ранко Милановић, руководилац Службе информисања, промоције и туризма у Националном парку “Тара”.
ЈП Национални парк Тара и Туристичка организација “Тара – Дрина” Бајина Башта су издали фото-монографију, подржали и омогућили изложбу Биљане Михајловић која се може погледати у УК Пароброд до 31. јула.

Извор: Ревија УНО
Фото: А. Бијелић и М.Каран

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest