Народна библиотека “Милош Требињац“ – Фото – конкурс „Мени књига значи“

Победници фото конкурсаПобедници фото конкурсаПобедници фото конкурса

Организован је фото – конкурс „Мени књига значи“ на који је пристигао велики број фотографија. Љубитељи писане речи су се фотографисали у разним амбијентима и дочарали како своју свакодневницу проводе са књигом. На друштвеним мрежама публика је гласала за своје фаворите и изабрала три фотографије. Прво место је припало фотографији на којој је  Наталија Нешковић, друго место је припало маленој Лени Марић, а треће место су освојиле близнакиње Ленка и Петра Божић. У Библиотеци истичу  да им је посебно драго што су управо најмлађи освојили награде јер се „од читања расте“. Најуспешније фотографије постављене су на мини изложби .

Победничке фотографије
Победничке фотографије

 

“Учимо да летимо“ са Јасминком Петровић

Поклон библиотеци -Тијана Митровић и Бојана Петронијевић
Поклон библиотеци -Тијана Митровић и Бојана Петронијевић
Деца у школи у Пилици
У школи у Пилици
 У школи у Бајиној Башти
Деца у Бајиној Башти

Почетак јуна био је резервисан за дане посвећене књижевници Јасминки Петровић  једној од наших  најважнијих дечијих писаца . Одржане су по  две  радионице у ИО „Рајак Павићевић“ у Пилици и на Дечијем одељењу Библиотеке  које је водила наставница Бојана Петронијевић. Након упознавања са делом Јасминке Петровић уследио је дан где је она била гост. Најпре у школи у Пилици, потом у Библиотеци. Деца инспирисана причом о Јасминкиним делима су позајмили све примерке дела ове списатељице.

Поклон књиге школској Библиотеци у Пилици

У време када је у сеоским школама све мање ђака, школа у Пилици је и те како заслужила да добије на поклон актуелне наслове дечијих издања који не спадају у обавезну лектиру. Захвалност запослених у овој школи показала је да су књиге стигле на праву адресу.

Радионица „Бити бруцош“

Петар Нешковић КЗМ
Петар Нешковић КЗМ

У сарадњи са Канцеларијом за младе, у Читаоници библиотеке одржано је предавање на тему како водити студентски живот. Циљ радионице је упознавање  будућих бруцоша са студентским обавезама, појмовима везаним за студирање, лакшим сналажењем у универзитетским градовима у Србији . Предавање је водио координатор Канцеларије за младе Петар Нешковић који је говорио о студентском животу у Београду и Душан Јаковљевић који је будуће бруцоше упознао са животом у Новом Саду. Присутне је у име Библиотеке поздравила Тијана Митровић која је одржала кратко предавање о студентским читаоницама и библиотекама и том приликом будућим бруцошима скренула пажњу да место одржавања радионице није случајно јер је ово права прилика да се упознају са Читаоницом локалне Библиотеке и могућностима које им она пружа.

 

Портал ББ глас

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest