Cedо Matic

 

Док су средњошколци већи део јануара проводили на зимском распусту, Чедомир Матић из Рогачице, ученик трећег разреда Ужичке гимназије, вредно је радио у јуниорској кошаркашкој селекцији Србије. Припреме су одржане у Београду у сали Републичког завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку.

После сјајних игара у Првој јуниорској лиги Србије у дресу Слободе из Ужица, у којој Ужичани имају 13 победа из исто толико кола, Чедомир Матић, као једини играч из унутрашњости, се нашао на списку кандидата за репрезентацију Србије. Матић игра на позицији крилног центра. Стасом и играма подсећа на оца Небојшу који је  својевремено афирмацију доживео у Партизану играјући неколико сезона на месту центра. Касније је наступао за, једног од најјачих југословенских прволигаша, Шибенку из Шибеника.

– Било је лепо у Београду. Смештај смо имали у хотелу „Трим“. Са нама је радио тренер јуниорског тима Србије Владимир Ђокић. Од ове селекције формираће се тим који ће у августу у Турској играти на Европском првенству. Трудићу се да оправдам позив у државну селекцију и на наредним окупљањима после којих ће бити одабран тим за Европско првенство. Уједно ћу уз своје тренере и играче у Слободи  настојати да што више напредујем – каже Чедомир Матић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *