Valentina Maksimovic

 

Валентина Максимовић из Бајине Баште, ученица првог разреда Техничке школе, смер економски техничар, важи за изузетно талентовану каратисткињу Карате клуба Омладинац у коме је 2014. године, по савету оца Славомира и мајке Милице, први пут се срела са каратеом.

– Својевремено мама је била солидна атлетичарка, тата је највише волео стони тенис. Одлучили су да ме укључе у спорт. Тако сам се нашла у Омладинцу где су ми први тренери били Миленко Ордагић и Весна Филиповић. Касније сам радила са Небојшом Богдановићем. Сада ме тренирају Миленко и Недељко Ордагић. Заволела сам карате. У клубу сам стекла ново друштво, често путујемо, дружимо се, здраво одрастамо. Из године у годину и резултати су ми све бољи – каже Валентина Максимовић.

Први значајнији успех дошао је после две године тренирања. Те 2016. године на јаком турниру у Горњем Милановцу у катама је освојила прво место. Две године касније пласирала се на треће место на првенству Србије у Сомбору.  Од 2018. године  такмичи се у борбама. Прави резултатски бум Валентина Максимовић направила је у 2020. години. Најпре је на првенству и купу Уже  Србије окитила се бронзаним медаљама у кадетској конкуренцији  у категорији минус 54 килограма. Исте медаље припале су јој и на државном нивоу, у првенству и купу. При крају године  заблистала је на Трофеју Београда где је заузела прво место.

Pobednica Trofeja Beograda
ПОБЕДНИЦА „ТРОФЕЈА БЕОГРАДА“

– Валентина је вредна, упорна и талентована каратисткиња. Наговестила је велике домете. Нашла се и на списку за састав репрезентације Србије. Од ње много очекујемо наредних година –каже њен тренер Миленко Ордагић.

Добри резултати Валентину су уврстили у састав кадетске клупске екипе Омладинца. Заједно са Машом Селинић, Мајом Додић и Анђелом Ивановић екипа је била најбоља на првенству Уже Србије.

-Овогодишњи резултати су ми велики стимуланс за још јачи рад после чега би требало да стигну нове медаље. У овом лепом спорту узор ми је репрезентативка Јована Прековић. Очекујем да ћу заједно са клупским другарицама донети још више радости нашем клубу где се сви осећамо као код куће, где су нам тренери као родитељи- истиче Валентина Максимовић.

М.Андрић

ТАЛЕНТОВАНА АТЛЕТИЧАРКА

Valentina sa ocem Slavomirom
Валентина са оцем Славомиром

Као ученица ОШ “ Свети Сава“ Валентина Максимовић показивала је надареност у атлетици. Уочила је то њена професорка Звјездана Јосиповић. Поверила јој је да у осмом разреду школу представља у тркама на 600 метара. Била је најбоља на школском, потом општинском и окружном такмичењу. Због вирусне епидемије, није  било републичког надметања на које се пласирала.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *