На недавном Опен купу Завидовића у Босни и Херцеговини, Кајак клуб Дрина из Бајине Баште  остварио је одличне  резултате па је постао апсолутни победник . Друго место припало је  КК Чачак, а треће Борецу из Велеса.

– Наш клуб представљало је 16 такмичара и такмичарки. Успех је готово невероватан. Од њих 16, 15 их је освојило неку од медаља. Ово је назнака доброг рада пред почетак наредних такмичења у земљи и иностранству. Борићемо се да и ове године будемо државни прваци у кајаку на дивљим водама – каже председник клуба Милутин Лукић. Он је недавно изабран за члана Управног одбора Кајакашког савеза Србије. У спринту на стази дугој 500 метара на реци Криваји млађи пионири и пионирке  Софија Миливојевић стигла је на циљ прва. Андрија  Цветановић заузео је друго место, а Андрија Ђурђић треће. У пионирској конкуренцији победио је Матеја Лукић,  док је Виктор Деспотовић  заузео друго место. Пионирка Уна Лукић освојила је златну медаљу. Кадет Урош Марјановић  био је други. У сениорској конкуренцији тријумфовао је Марко Марјановић, а Сара Ђурђић заузела је друго место.

Marjanovic na pobednickom postolju
МАРЈАНОВИЋ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ
Лукић и Деспотовић на победничком постољу

У класику на стази од 7 километара млађа пионирка Софија Миливојевић освојила је прво место, а Андрија Ђурђић  друго. Матеја Лукић победник је у категорији пионира, а Виктор Деспотовић пласирао се на треће место. У кадетској конкуренцији  победио је Урош Марјановић. Матеја  Лукић стигао је на циљ трећи. Сара Ђурђић била је најбоља код кадеткиња. Јуниор Никола Миливојевић опробао  се у кану трци и победио. У сениорском друштву победник је Марко Марјановић, сениорка Јелена Кнежевић стигла је до сребрне медаље. Ветеран Бобан Савић био је одличан и победио у класи ветерана. У класи турист ветеран Раденко Ђурђић заузео је друго место.За најуспешнијег такмичара у сениорској конкуренцији проглашен је Марко Марјановић, у пионирској то су Матеја Лукић и Уна Лукић.

У априлу КК Дрина учествоваће на Купу Чачка.

М.Андрић

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ

На припремама репрезентације Србије у кајаку на дивљим водама одржаним  у Требињу од 19. фебруара до1. марта учествовала су три Дринина кајакаша, Марко Марјановић, Матеја Лукић и Урош Марјановић. Захваљујући КСС и Министарству за спорт и омладину Републике Србије, репрезентативац Марко Марјановић добио је  нов кајак вредан три хиљаде евра.

,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest