Фудбал -СЈАЈАН ДОЧЕК СЛОГИНИХ ПОЛЕТАРАЦА

Docek 7- FK Sloga, Turnir - BudvaDocek 7

Љубитељи спорта у Бајиној Башти не памте да је неком спортском колективу приређен такав дочек као што је то учињено за три млађе Слогине фудбаске селекције по повратку са Турнира пријатељства из Будве који је окупио 56 екипа из Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије и Црне Горе. На плато испред Градске хале у вечерњим сатима окупили су се родитељи и љубитељи фудбала и уз песме са јаког озвучења нестрпљиво чекали када ће пристићи аутобус Коче превоза са младим играчима и њиховим тренерима Дејаном Тимотијевићем, Милорадом Александрићем и Немањом Стојановићем.

Коначно се то десило неколико минута пре 22 часа. У тренутку када је возач аутобуса Небојша Гагић , и сам некадашњи играч Слоге, отворио врата, настало је опште славље. Пљуштали су загрљаји и пољупци, упућивале се честитке Слогиним надама које су у Будви на најбољи могући начин представили свој клуб и град. Све то пропраћено је аплаузима, махањм застава и спектакуларним ватрометом.

Docek 4 (1)

Docek 10Docek 5Docek 3

-Наша експедиција имала је 52 члана. Од три селекције две су освојиле прва места, једна друго. Проглашени смо за најуспешнији клуб турнира и добили позив да дођемо и идуће године. У паузама између утакмица користили смо време да се купамо у мору и упознамо неке од будванских знаменитости. Све у свему, био је то леп четвородневни  доживљај за наше фудбалске малишане, али и за нас тренере- каже Дејан Тимотијевић.

Међу путницима у Будву био је и Јован Ковачевић.

– Сви смо одушевљени, пуни утисака са турнира. Дружили смо се и са вршњацима из других клубова. Хвала председнику Слоге Предрагу Живковићу на помоћи да одемо у Будву. Посебно му хвала што је дошао да нас дочека са повратка. Хвала и нашим тренерима за све оно што нам пружају- вели Јован Ковачевић

Омалени враголасти Богдан Јовановић блистао је и на на будванском турниру.

Docek 2 (1)

Docek 6 (1)

-Никад ово нећу заборавити. После освајања  првог места на „Максимовић купу“ били смо одлични и на турниру у Будви. Сви смо добро играли.  Посебно ме радује што сам био успешан у извођењу пенала. Раније сам се прибојавао да их изводим- истиче млади „Боца“ Јовановић.

Екипа 2013. годиште заузела је друго место . У финалу изгубила је од  Леотар са из Требиња. У њеном саставу били су: Божидар Стаменић (капитен), Богдан Југовић, Тадија Миливојевић, Лазар Митровић, Вук Стаменић, Енсар Салиховић, Реља Тарабић, Вук Југовић, Милош Ивановић, Андрија Ранковић.

Прво место освојила је екипа 2012. годиште победом на пенале над Прибојем 33. За њу су играли:  Аврам Станојевић, Михаило Ристић ( капитен), Лазар Љубисављевић, Аљоша Јашић, Милош Јосиповић, Богдан Јовановић, Стефан Петровић,Урош Сарић, Немања Стефановић, Михаило Јовановић.

Победникчки пехар пригрлила је и Слогина селекција 2008/9. годиште након победе у финалу над Јединством из Бијелог Поља. Њен дрес носили су: Јован Ковачевић, Кристијан Марковић, Алекса Ђорђевић, Вељко Ђорђевић, Лука Аврамовић, Огњен Аџић,  Виктoр Аврамовић, Милош Перић, Лука Јовановић, Душан Благојевић (капитен), Војин Радовановић, Лука Лукић, Ђорђе Ристивојевић, Михаило Станић, Огњен Ловрић, Вељко Тадић, Петар Јокић, Лука Јанковић, Марко Ђокић, Милан Јевтић, Вук Дуловић, Василије Митровић, Петар Стефановић.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest