Islo se i peske

Према речима директорке Дома здравља „ Евелина Хаверфилд“ из Бајине Баште др Душице Јовановић, вакцинација тече добро. До 31. јануара кинеску вакцину примило је 1.180 грађана. Почетних гужви нема јер се вакцинација обавља према  пријавним списковима па се тачно зна ког дана и у које време ће одређено лице примити вакцину.

У сеоским старачким домаћинствима има и оних који не могу да дођу до Дома здравља, а желе да се вакцинишу. За такве случајеве ангажована је Служба кућне неге и лечења. Њене екипе одлазе у села и обављају вакцинисање. Већ су биле у Дубу, Рачи, Црвици, Својдругу и Сијерчу. Ићи ће и у друга села по утврђеном распореду.  У неким случајевима екипе су морале пешачити до сеоских кућа јер им се није могло прићи возилима због снежних наноса. Ни то није била препрека да се задатак успешно обави.

U kuci Slavka Cvorovica u Sijercu
У кући Славка Чворовића у Сијерчу

-Понајтеже је било у Сијерчу доћи до домаћинстава Чворовића, Богдановића и Вујића. Слично је било и у Дубу. Пешке смо са опремом пробијали се кроз снег више од два километра у једном правцу. Моја екипа ,у којој смо биле ја и др Снежана Живановић, добро се намучила у Сијерчу. Нисмо ни помишљале да одустанемо. У Дубу у екипи је био др Милан Пенезић. За сада смо вакцинисали 20 лица која нису могла да дођу у Дом здравља. Тренутно је на списку њих још толико – каже медицинска сестра Драгана Алексић.

U kuci Novaka i Milice Milosevic u Dubu
У кући Новака и Милице Милошевић у Дубу

Један од оних, коме здравствено стање није дозволило да вакцину прими у бајинобаштанском Дому здравља „Евелина Хаверфилд“ је Чедо Ђунисијевић из Својдруга.

-Пријавио сам се за вакцинисање на телефон у Црвеном крсту из Бајине Баште. После два дана стигла је екипа и вакцину ми дала у мојој кући. Хвала нашим медицинским сестрама и докторима  – вели Чедо Ђунисијевић.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *