На петодневној екскурзији у Италији  ученици Техничке школе посетили осам градова

Годинама ученици завршних разреда Техничке школе и Гимназије “Јосиф Панчић“ из Бајине Баште током јесени одлазе на вишедневне екскурзије у Италију. Тако је било и ове школске године. Најпре су ишли ученици Техничке школе.

-Боравили смо пет дана у Италији. Уз 52 ученикa била су четири професора и докторка.  За то време обишли смо осам градова и прешли 2.900 километара. Сви смо понели лепе утиске са ове екскурзије –каже директор Техничке школе и вођа пута Ненад Михаиловић.

Ученици Гимназије „Јосиф Панчић“ , њих 88, имали су седмодневну екскурзију у пратњи четири професора и лекара. Од тога три дана су боравили у Риму где су обишли многе знаменитсоти града као што су Ватикански музеј и Kолосеум.

-Наши ученици видели су 10 најзначајних и налепших градова Италије међу којима су светски најпознатији Венеција, Фиренца и Рим. Ми настојимо да деца на екскурзији сазнају што више о културним, уметничким и историјским наслеђима свих места које посете- вели директор Гимназије „Јосиф Панчић“ Јован Ђурић.

                                                                                                                   М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest