Бајина Башта ШКОЛЕ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДАН СВЕТОГ САВЕ

Савиндан у ОШ "Свети Сава"Савиндан у ОШ "Свети Сава"Савиндан у ОШ "Свети Сава"

Због вирусне пандемије короне, у последње две године  Дан Светог Саве није обележаван у основним и средњим школама  како је то било уобичајено. Ове године та школска слава поново је прослављена како се то раније чинило. У Основној школи“ Свети Сава“ било је најсвечаније јер је то и дан и слава те школе. Према речима директорке Маријане Лукић,  одржана је свечана академија, славски ручак , испраћена у пензију наставница физике Љиљана Екмешчић, а ученицима, запосленима, пензионерима и гостима подељен је нови број школског листа Светосавац који је светлост дана угледао 16. пут. Гости су били челници општине Весна Ђурић и Миленко Ордагић.

Савиндан у ОШ "Свети Сава" 02
Обележавање Савиндана у ОШ „Свети Сава“
Савиндан у ОШ "Рајак Павићевић"
Савиндан у ОШ „Рајак Павићевић“

R. Pavicevic 2

Директор ОШ“ Рајак Павићевић“ Драган Јовановић  истиче да је Савиндан  прослављен уз свечану академију, дружење запослених и пензионера и у пензију испраћена учитељица Стана Митровић.  У  ОШ“ Душан Јерковић“ из Костојевића, уз приредбу  и славски ручак, у пензију је испраћена Милена Јелић, помоћна радница. У ОШ“ Стеван Јоксимовић“ из Рогачице одржан је пригодан програм и изломљен славски колач.

Ломљење славског колач - Савиндан у Гимназији и ТШ
Ломљење славског колач – Савиндан у Гимназији и ТШ

Gim i Teh 2 (1)ГИМНАЗИЈА И ТЕХНИЧКА ШКОЛА

-Гимназија и Техничка школа традиционално организују заједнички  прославу Дана Светог Саве. И овај пут пут су нас обрадовале  наше бивше колеге које су сада у пензији. Међу бројним гостима били су нам председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, њен заменик Миленко Ордагић и начелница Општинске управе Зорка Радојичић– кажу директори Гимназије „ Јосиф Панчић“ и Техничке школе Јован Ђурић и Ненад Михаиловић.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest