Бајина Башта: Реновирање Спортске хале

Бајина Башта - Спортска хала- Фото СТЦ Бајина БаштаБајина Башта - Спортска хала- Фото СТЦ Бајина БаштаБајина Башта - Спортска хала- Фото СТЦ Бајина Башта

Спортско-туристички центар из Бајине Баште ће ове године завршити неколико значајних инвестиционих послова и Спортски центар у Лугу знатно обогатити новим спортским објектима и садржајима.

Сви радови на спортској хали, започети у децембру прошле године, биће дефинитивно завршени до краја јуна, захваљујући пре свега Европској делегацији и Норвешкој амбасади која је изфинансирала читав пројекат, а исто тако уз значајну подршку Министарства спорта и локалне самоуправе.

  • До сада смо заменили паркет који је најбољег квалитета, сада радимо на реновирању свлачионица и тоалета, завршавамо елаборат против-пожарне заштите који је неопходан да би хала добила употребну дозволу. У наредних месец дана биће урађене и трибине са укупно 1082 столице. Мора се урадити комплетно шмирглање бетона, преко њега ће се ставити квалитетна епоксидна маса и на крају столице, као у најсавременијим спортским халама. Урадићемо и кречење, на крају ћемо заменити кошеве и голове. Тако ћемо већ у јуну имати комплетно завршену халу која ће бити једна од најлепших у Србији – истиче Дејан Млађеновић, директор Спортско-туристичког центра.

У Спортском центру је прошле године урађено једно игралиште за децу са савременим реквизитима, а у току су радови на још два таква игралишта у непосредној близини. Биће то један веома леп кутак за игру и забаву најмлађих суграђана, по највишим стандардима и са комплетном инфраструктуром. Важно је, каже Млађеновић, да се та игралишта користе на адекватан начин како би била сачувана. У том циљу биће постављен и видео надзор и табле са видно истакнутим упозорењем о начину коришћења.

  • Већ сада размишљамо о веома озбиљним захватима на фудбалском игралишту са вештачком травом и главном фудбалском стадиону. Урађен је пројекат за трибине на помоћним теренима и главном фудбалском терену, са којим је упознато и Министарство спорта од кога се очекује и финансијска подршка. За следећу годину предвиђамо и комплетну замену бусена на главном стадиону који је у веома лошем стању, као и реконструкција терена са вештачком травом. Знамо да ће бити потребна значајна средства, али се тај посао не може више одлагати – каже Дејан Млађеновић и посебно истиче проблем одржавања спортских терена. Са тренутним бројем запослених тај посао се обавља колико је то могуће. Ове године је склопљен уговор са фирмом „Моравица“ чији је искључиви посао одржавање спортских објеката, па се све ради према њиховим упутствима.

 

О. Додић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest