Prosvetari ucesnici radionice u Rastistu

У организацији Планинарског клуба Тара у Планинарском дому у Растишту, некад је у тој згради била четвороразредна основна школа, одржана је радионица за 25 учитеља и наставника из градских  основних школа „ Рајак Павићевић“ и „Свети Сава“.Detalj sa predavanja

-За просветаре одржали смо предавање  о начину и потреби увођења планинарства као изборног предмета или слободне активности у основним школама и потреби да се деца организовано изведу у природу. Предавач је био Андреј Ивошев из Планинарског савеза Србије , задужен за рад са младима.  Просветаре сам упознао са могућностима  финансирања  из општинског буџета планинарских активности за ученике кроз програме за школски спорт. По завршетку предавања, имали смо  показни час планинарења. Том приликом  посетили смо место где се налазе стећци који су недавно увршћени  у УНЕСК- ову светску баштину од изузетног значаја – каже Ненад Лечић , председник Планинарског клуба Тара из Бајине Баште.

Ученици , који буду укључени у планинарске активности, имаће месечно  четири часа блок наставе. Мањи део часова  користиће се за теоретску наставу, већи за планинарење обележеним стазама уз помоћ наставника, учитеља и лиценцираних планинарских водича.

Радионица одржана у Растишту за просветаре је део пројекта  „Тара 2021- едукација, сигурност, мобилност“  кога  ПК Тара  реализује уз подршку Министарства одбране Републике Србије.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest