Владисав Петронијевић „ Ћевап“ из изворне певачке групе „ Звуци Кадињаче“, која је члан истоименог културно-уметничког друштва  из Заглавка, после првог свог ЦД са осам песама, почео је рад на припреми новог носача звука.

– Мој првенац са осам песама лепо је примљен од стране љубитеља народне песме. Са неким песмама сам наступао на фестивалима и освајао једно од прва три места.  За три песме, „Косјерићу лепши си од раја“, „Вене цвеће“ и „ Свадбарску песму“ текст и мелодију урадио је Милан Андрић из Рогачице. Сада сам почео са радом на другом ЦД-у. На почетку сам снимио песму „ Цура од Ужица“ заједно са Ужичанком Биљаном Ивановић , солисткињом из познате женске изворне групе „ Ужичанке“.  Аутор текста и мелодије је, мој проверени сарадник, Милан Андрић,  аранжман је урадио Ненад Стефановић. мој земљак из Косјерића. Поново смо користили услуге студија  „Тина“  из Ужица –  каже Владисав Петронијевић „ Ћевап“.

Још један музички новитет појавио се недавно. Реч је о песми првенцу Бајинобаштанина Александра Урошевића, популарног „ Пјевца“.. Овај успешни певач народних песама снимио је песму „ Душу сам дао тој жени“ за коју је сам урадио мелодију. Текст је дело Бојана Радоичића. Снимање је обављено у познатом Музичком атељеу „ Шука“, Владимира Јовановића из Бајине Баште, који је урадио аранжман  за Урошевићев првенац.

– Наговарали су ме много раније да снимим неку песму. Ја сам некако био неодлучан. Првенац ми је променио мишљење. Фино је примљен у музичким круговима и у народу па ћу се потрудити да наставим са снимањем нових песама – вели Александар Урошевић.

М.А.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest