Velibor Rogic

Реномирана Ауто школа Рогић из Бајине Баште 10. октобра навршила је 22 године успешног рада. О њеном настанку власник Велибор Рогић каже:

– Пре оснивање властите ауто школе, имао сам заједничку „Силвер“ са Миланом Петковићем. Након нашег раздружења, 10. октобра 1998. године оформио сам Ауто школу Рогић. Од возила за обуку на старту сам имао  два југа и једног голфа двојку.Наредне године купио сам голфа тројку, па још једног голфа. Посао је добро кренуо па сам од 2001- 2005. године имао испоставу у Љубовији одакле су кандидати долазили на обуку у Бајину Башту  У 2006. години придодао сам возилима за обуку будућих возача голфа петицу, а 2009. голфа шестицу- каже Велибор Рогић.

Deo vozila za obuku vozaca
ДЕО ВОЗИЛА ЗА ОБУКУ ВОЗАЧА

Сарадња са Љубовијом проширена је па је Велибор Рогић пуних пет година био везан и за Радио станицу Туп-туп. Размишљао је да радио станицу отвори у Бајиној Башти, али је одустао од те идеје јер једноставно не би могао, због помањкања времена, квалитетно да ради оба посла.

За квалитетну обуку кандидата брину се три стално запослена инструктора , а за теоретску настави један инжењер. Полазници школе имају 40 часова теоретске наставе и исто толико часова  практичне наставе. Вађење лекарског уверења и полагање прве помоћи организује се у Ваљеву. Комплетна обука  са лекарским прегледом  и изласком на прво полагање кошта 72.900 динара. Плаћање се може обавити у шест месечних рата. Сваки наредни излазак на испит плаћа се пет хиљада динара, четири иду школи, хиљада СУП-у.

Кандидати су врло задовољни оним што им пружа Ауто школа Рогић. Због дугогодишњег искуства у раду и постигнутог реномеа, будући возачи се радо опредељују да у  тој школи обаве обуку и стекну возачку дозволу. Међу њима је и ученица Гимназије „Јосиф Панчић“ Кристина Томић.

Kristina Tomic sa instruktorom Velborom Rogicem
КРИСТИНА ТОМИЋ СА ИНСТРУКТОРОМ РОГИЋЕМ

-Управо сте дошли када завршавам последњи час у практичној настави. Следи излазак на полагање. Чула сам од  мојих старијих другарица све најбоље о Ауто школи Рогић. И родитељи су ми саветовали да у њој завршим обуку. Сасвим сам задовољна како је она протекла па се надам да ће стечено знање бити довољно да успешна будем на полагању – вели Кристина Томић.

Према речима власника ове школе Велибора Рогића, она је за 22 године обучила преко 2.300 кандидата за возача. Осим обуке за категорију Б, од прошле године школа обавља обуку и за моторе , за стицање категорија  А1,А2 и А.

                                                                                            ПРИЛИКА ЗА ТРАКТОРИСТЕ

Ауто школа Рогић тренутно има пет путничких возила, три мотора, а недавно је купљен и трактор ЈТО  45 дуплак кинеске производње.  Он ће служити за обуку тракториста за F категорију. Према речима Велибора Рогића, са обуком за F  категорију кренуће се у априлу идуће године.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *