Предшколска установа Невен из Бајине Баште једна је од 50 изабраних од стране Европске уније која ће почети да ради по „Супер“ програму. После три године, тај програм биће уведен у све вртиће у Србији.

-Kао огледни вртић за нове основе предшколског програма Европске уније имаћемо могућност да знатно унапредимо рад. У ту сврху добићемо намештај са рачунаирима, пројекторима, камерама, фото- апаратима и 140 кревета. Наш је задатак да се образујемо како би могли примењивати најсавременији програм за предшколско образовање- каже директорка Предшколске установе Невен Весна Лештаревић.

                                    ПОстављање нове ограде у Вртићу „НЕВЕН“

У новој школској години ова установа уписала је 600 деце. На листи чекања остало их је око сто. Током лета урађено је више послова да би се створили бољи и безбеднији услови за рад. Kомплетно је реновирана дистрибутивна кухиња и набављена нова опрема. У свим ходницима постављене су камере. Од Министарства правде добијено је 1,8 милиона динара. Захваљујући тим средствима, набављени су нови спортски реквизити, клупе, постављена је нова ограда, а стара репарирана. Инсталирана су два рефлектора и уграђене видео- камере за ноћ.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *