ПУ Невен Бајина Башта
Весна Лештаревић, директорка ПУ Невен

Током маја у Предшколској установи Невен из Бајине Баште обављен је упис деце за наредну школску годину која ће почети 1. септембра. Комисија је при крају послова око сређивања спискова. Сигурно је да ће бити листа чекања, јер све заинтересоване, Вртић неће моћи да прими.

-Ово је трећа година како смо увели правило да наша установа нема колективни годишњи одмор па ће се рад обављати и у августу. Родитељи су исказали интерес да Вртић ради непрекидно и ми им излазимо у сусрет. Истина, не ради се пуни капацитетом, јер око 40 посто деце иде са родитељима на одмор- каже директорка Предшколске установе Невен Весна Лештаревић.

У Вртићу кажу да очекују донацијску помоћ која би омогућила планирану реконструкцију. Од Министарства правде добијено је 1,8 милиона динара. Средства ће добро доћи да се се уради ограда око забавног парка, постави капија, набаве справе за спорт и рекреацију. Из Кабинета министарке Славице Ђукић -Дејановић Вртићу су одборена средства за куповину новог возила.

-Поново ћемо конкуристати код јапанске Владе  за средства намењена енергентској  ефикасности јер желимо да обложимо кров и фасаду изолационим материјалом да би смањили губитке у топлотној енергији. Радимо и на ширењу капацитета како би листа чекања била што мања. На тој листи најчешће су деца родитеља која немају сталне изворе прихода, раде све и свашта, па је поштено да и она буду равноправна са својим вршњацима – вели директорка Весна Лештаревић.

                                                                                               Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest