Годишња скупштина Удружења ветерана и ратних инвалида

Скупштина Удружења РВИСкупштина Удружења РВИ

РАЗВИЈАТИ ПАТРИОТСКИ И СЛОБОДАРСКИ ДУХ

 Посебно ће се радити на обележавању значајних датума и помена настрадалим ратницима током деведесетих, на побољшању друштвено-социјалног статуса бораца и инвалида

У извештају о раду Удружења ветерана и ратних инвалида ратова од 1990. године у протекле две године, кога је на годишњој скупштини поднео Момир Танасијевић, председник Управног одбора, истакнуто је низ значајних активности. Посебно је важно то што је Удружење организовало одавање помена борцима који су изгубили животе у ратовима деведесетих година прошлог века. На спомен-обележју у Бајиној Башти били су присутни чланови породица погинулих ратника, ветерани и ратни инвалиди, као и представници локалне заједнице. Сећања на погинуле ратнике обележена су и посетама породицама погинулих и полагањем цвећа на њихова гробна места.

Удружење ветерана и ратних инвалида је на годишњој скупштини је, кроз план рада, зацртало и најважније задатке у овој години. Активно ће се радити на изради докумената и омасовљењу Удружења са новим члановима, свакако и на конкурисању за средства из општинског буџета. Посебно ће се радити на обележавању значајних датума и помена настрадалим ратницима током деведесетих година.  Посебно ће се радити на побољшању друштвено-социјалног статуса бораца и инвалида и на сталном развијању патриотског и слободарског духа.

– Задовољан сам резултатима које смо постигли и како су наше активности пропраћене у медијима – каже Момир Танасијевић – То, наравно, не бисмо успели да није било помоћи локалне самоуправе, привредних субјеката и честитих грађана, којима се овом приликом захваљујемо.

Скупштина је потврдила мандате досадашњим челницима Удружења који, по закону, имају право на још један мандат од четири године. За председника Управног одбора поново је изабран Момир Танасијевић, за председника Скупштине је изабран Драган Вуковић, а за председника Извршног одбора Бране Крстић.

 

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest