Дуб: У НЕДЕЉУ 7. ГОСПОЈИНСКИ  САБОР

Група "Бисери Ђетиње" из Ужица биће учесник Госпојинског сабора у ДубуГрупа "Бисери Ђетиње" из Ужица биће учесник Госпојинског сабора у Дубу

Дуб

У НЕДЕЉУ 7. ГОСПОЈИНСКИ  САБОР

У организацији Културно – уметничког друштва „Звуци Кадињаче“ из Заглавка, 7. Госпојински сабор одржаће се 28. августа у порти цркве из Дуба. Ова традиционална манифестација има устаљен богат програм.

-Због короне лане нисмо одржали ову манифестацију. Ове године очекујемо да ће бити рекордан број такмичара и посетилаца. Процењујемо то на основу  пријава и најава о учешћу на 7. Госпојинском сабору. Ми обећавамо добру забаву за све који дођу – каже Видан Радовановић, председник Организационог одбора ове манифестације.

У целодневном програму најпре ће се у 8 часова одржати Света литургија у дубској цркви. У 10 часова почеће такмичење у кувању пасуља. После тога следи такмичење у брзом једењу пасуља. У 13 часова и 30 минута  биће проглашени победници  Пасуљијаде. Тачно у 15 часова почеће свечани дефиле, а пола сата касније наступ изворних певачких група из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Након проглашења најбољих, уследиће народни вашар на коме ће учествовати и познати естрадни певач Зоран Стојић са својим оркестром.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest