Црвени крст – УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ

Добитници признањаДобитници признањаДобитници признања

Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст из Бајине Баште огранизовао је у својим просторијама скромну свечаност на којој су секретар те организације Љиља Матић и заменик председника Скупштине ЦК Љубинко Радојичић уручили признања даваоцима течности што живот значи са подручја бајинобаштанске општине.

Укупно су додељена 84 признања за прво, пето, десето, двадесето,тридесет пето и педесето давање.

За 50 пута дату крв признање је примио Слободан Живановић, Милан Лукић и Милан Милисављевић за 35,  Срђан Сладојевић, Лазар Симић, Небојша Матић, Горан Лазић. Владимир Марић и Владан Јанковић за 20 пута дату крв.

Слободан Живановић
Слободан Живановић крв дао 50 пута
Милан Лукић
Милан Лукић
Александра Средојевић
Александра Средојевић

– Овогодишњи слоган  Светског дана добровољних давалаца крви  је „ Дај крв.,нека сва срца куцају“. Наша општина, после града Ужица, је најуспешнија по добровољном давању крви у Златиборском округу. Крв даје преко 1.000 наших грађана. Честитам добитницима признања и свима онима који своју изузетну хуманост исказују давањем крви – рекла је секретар Црвеног крста Бајина Башта Љиља Матић приликом поделе признања.

-Почео сам да крв дајем у младим годинама као ученик, и то траје. После 50 пута дате крви, осећам се одлично и препоручио бих омладини да се у што већем броју укључује у давалаштво јер је то здраво и корисно за оне којима је крв потребна – истиче Слободан Живановић.

И овај пут на доделу признања дошао је мали бој добровољних давалаца крви, свега њих десетак.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest