Такмичење у пикаду

 

Први пут почетком септембра одржани су спортски сусрети екипа  месних одбора пензионера са подручја општине Бајина Башта. Учествовале су две градске екипе, Рогачица, Kостојевићи, Дуб и Рача. Учешће су најавили Бачевци, Црвица и Перућац, али нису дошли. Представници трећег доба надметали су се у седам дисциплина. У брзом ходању и пикаду победила је екипа Бајина Башта . У стрељаштву  и бацању плочице најбољи су били Kостојевићи. Дуб је тријумфовао у кошарци, док је Бајина Башта 2 освојила прва места у фудбалу и шаху.

 

-Имали смо лепо дружење  што и јесте основни циљ. Било је и лепих спортских резултата. Ја сам се такмичио у фудбалу и заузео прво место- каже Петар Јеремић из екипе Бајина Башта 2.

Од сеоских екипа истакли су се Kостојевићи са два прва, два друга и три четврта места.

-Свака част на идеји да се одрже спортски сусрети екипа месних одбора пензионера. Радо смо узели учешће. Ја и Славка Дојчинов биле смо најбоље у стрељаштву и  бацању плочице. Имали смо и спонзора, нашу пекару из Kостојевића која нам је купила мајице за целу екипу- вели Зорица Тадић, председница Месног одбора  Kостојевићи.

 

У генералном  пласману прво место припало је екипи Бајина Башта 2, друго Kостојевићима, треће Дубу. Следе Бајина Башта 1, Рогачица и Рача.

За похвалу је и Kомисија за такмичење на челу са Спасојем Илићем и Милошем Петрићевићем јер је свој део посла обавила одлично.

                                                                      Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *