ИЗЛОЖБА -УГ ДРИНА ЕТНО АРТ

У галерији Установе „Култура“ у Бајиној Башти синоћ је отворена изложба слика и скулптура чланова и пријатеља  УГ „Дрина етно арт“.  Љубитељи уметности имали су прилику да се упознају са радовима десет чланова овог  удружења: Драгана Перовића-Реја, Јелисавете Петровић, Мире Петаковић,  Владисава Биљића, Бојана Илића, Виктора Зубка, Горана Екмешчића, Горана Радовановића, Милоја Васића  и Мире Марковић. 

ИЗЛОЖБА -УГ ДРИНА ЕТНО АРТ

– Настављамо праксу сарадње са уметницима, потирући међе и границе, општинске и државне, те заокружујемо смисао културе као везивног ткива људског битисања. Овога пута, у данима велике дринске регате, представљамо се са радовима десет својих  чланова, а ту су и стари пријатељи Удружења, академски сликар Виктор Зубко из Челарева, те Драган Перовић -Реј из Ужица и Мира Петаковић из Чајетине. Разноликост техника и стилова изражавања уметничког набоја незаобилазно је богатство које пружају овакве поставке, те у време изолације и разноразних ограничења обогаћују и оплемењују простор и време – казао је на отварању изложбе Владисав Биљић.

Удружење грађана „Дрина етно-арт“ из Бајине Баште основано је 2008. године са циљем да окупи ствараоце без обзира на ниво образовања, технику. До сада је у организацији Удружења приређено  педесетак колективних и самосталних изложби у Бајиној Башти, Београду, Чачку, Ариљу, Чајетини, Ужицу, Пожеги, Сребреници.  Чланови Удружења учествовали су и у раду ликовних колонија и других смотри ликовног стваралаштва. Својим радовима освајали су бројне награде, а и пласмане на републичке смотре.

Портал ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest