У време празника – РОГАЧИЧАНИ УЖИВАЈУ НА ДРИНИ

Рогачичани уживају на Дрини

Рогачичка омладина по традицији првомајске празнике највећим делом проводи на ушћу речице Рогачице у Дрину. Ту уз роштиљ, пиће , дружење и обавезну посету угоститељским објектима Аце Јевтића и Зорана Митрашиновића, смештеним на самој обали најлепше реке у европским размерама, уживају од јутра до касно у ноћ. Међу њима су и Рогачичани који живе у другим градовима.

У гостима у Стапарима
У гостима у Стапарима

– Рођена сам у Крушевцу, мајка  ми је Рогачичанка. Као дете долазила сам  код деде и баке и заволела Дрину. Првомајски празници су прилика да будем са  старим друштвом на Дрини. Обавезно долазим и на регату- каже Маја Максић, филмски продуцент из Београда.

Професор Александар Максимовић, активни члан спасилачког клуба, запослен је у свом месту у ОШ “Стеван Јоксимовић“.

– Као дете заволео сам Дрину одлазећи  са оцем на пецање и купање. Кад год имам времена, волим да прошетам до реке – вели Александар Максимовић.

И Емилијан Павићевић, грађевински инжењер из Београда, везан је за Рогачицу. Ту су му деда и баба по мајчиној линији.

– Овде имам доста другова са којима се годинама дружим. Једва чекам да уграбим прилику да будем са њима и заједно уживамо на прелепој Дрини. Ове године време за првомајске празнике нас је послужило – истиче Емилијан.

Перо Максић је брат Маје Максић. И он је рођен у Крушевцу.

– Са сестрама Мајом и Кајом као дете долазио сам код деде и бабе. Рогачицу и Дрину сам заволео, што се каже, од малих ногу. То је и разлог што сам одлучио да на дедовини направим кућу. Игром случаја радим машинске  послове у  Београду код Рогачичана  Дејана и Љубана Читаковића у њиховој  реномираној фирми „ Арпел“. Првог дана маја скокнуо сам до Стапара са Светланом Андрићем Цегијем. Тамо смо били гости  дружине Горана Васића који је некад заједно са Андрићем играо у Слободи из Ужица у време кад им је капитен био актуелни штопер Партизана  Бојан Остојић- каже  Перо Максић.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =

Pin It on Pinterest