На новоустоличени празник Дан српског јединства, слободе и заставе (15. септембра) у Требињу је одржан  Свесрпски атлетски куп на коме је учешће узела репрезентација Републике Српске и четири  регионалне репрезентација из Србије, Београд, Војводина, Централна Србија и Косово.Такмичење се одвијало у 10 дисциплина. Према речима тренера Јована Ђурића, у репрезентацији Централне Србије била су и два члана АК Аутоцентар из Бајине Баште.Скакач у вис Божо Марковић био је њен капитен, уз њега је наступио и скакач у даљ  Дејан Јовановић.

Јовановић на победничком постољу
Јовановић на победничком постољу
Марковић на победничком постољу
Марковић на победничком постољу

-Било ми је задовољство да предводим репрезентацију Централне Србије у којој је било по 10 атлетичара и атлетичарки. Ја сам освојо златну медаљу скоком од два метра. Покушао сам да оборим лични рекорд скоком од 2,14 метара, али нисам успео – каже Божо Марковић.

Сјајан је био и скакач у даљ Дејан Јовановић. Овогодишњи школски првак Србије  у тој дисциплини у Требињу је поставио свој лични рекорд.  Скочио је седам метара и седам сантиметара.

-Мој ранији најбољи резултат је био 6, 91 метар. На такмичењу у Требињу поправио сам га за 16 сантиметара што је добар знак пред наступ на државном првенству. Игром случаја ускочио сам и у штафету 4 х 400 метара. Успели смо да заузмемо треће место па сам се тако вратио са две медаље са првог Свесрпског атлетског купа – вели Дејан Јовановић.

РАДЕ МАРКОВИЋ НА БАЛКАНИЈАДИ

Rade i Boyo Markovic

Отац вишеструког првака Србије у скоку у вис Божидара Боже Марковића, Радоје, пријатно је изненадио на атлетском првенству Србије за ветеране одржаном у Сремској Митровици. Успео је да освоји златну медаљу у скоку у даљ и бронзану у бацању копља. Победа у скоку у даљ омогућила му је да заузме место у државној репрезентацији која ће бити учесник Балканског првенства за ветеране  које ће се одржати у Албанији.

-Годину дана се припремам под надзором сина Боже. Био сам изненађење у Сремској Митровици где су наступили бројни некадашњи истакнути атлетичари. Нисам се надао првом месту у скок у даљ. Желео сам да будем у првих 10, испало је све много повољније за мене- истиче Раде Марковић.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest