Најбољи спортисти Бајине Баште у 2018. години

Бајинобаштански спорт је у 2018. години бележио сјајне резултате, па редакцији Спортске ревије „Журнал“ није било ни мало лако да направи избор најуспешнијих спортиста и спортских клубова у протеклој години. Свечани избор најбољих, пропраћен пригодним програмом, обављен је у сали Скупштине општине, а са резултатима спортиста и клубова на спортском пољу, присутне је упознао Милан Андрић, главни и одговорни уредник „ББ журнала“.

Марковић-Петровић
Божидар Марковић и Петар Петровић, заменик председника општине
КК Омладинац
Карате клуб Омладинац

За најбољег спортисту Бајине Баште у 2018. години проглашен је Божидар Марковић, атлетичар Атлетског клуба ”Аутоцентар”. Признање му је уручио Петар Петровић, заменик председника општине. Марковић је у овој години, поред успешних наступа на атлетским митинзима, оборио и сопствени рекорд у скоку у вис и рекорд МОСИ игара. Освојио је титулу дворанског првака Србије, други је на отвореном првенству Републике.

Најбољи спортски клуб у овој години је Карате клуб „Омладинац“, који је већ годинама расадник изузетних асова карате спорта који су редовно освајали победничке титуле и медаље на првенству Србије, уже Србије, у земљи и иностранству, на европским и светским првенствима. Са овогодишњих МОСИ игара овај клуб је донео чак седам медаља. Осам такмичара из „Омладинца“ ове године су облачили кимоно репретентације Србије. Признање најбољег спортског клуба у години је уручио Петар Ракић, председник Спортског савеза Бајине Баште.

Редакција Спортске ревије „Журнал“ прогласила је и дванаест спортиста за најбоље у појединачним спортским дисциплинама. За фудбалера године проглашен је Милун Божић, првотимац „Слоге“ који је ово ласкаво признање заслужио својим сјајним играма у клубу, али и као члан репрезентације Бајине Баште у футсалу која је на МОСИ играма освојила златну медаљу. Најбољи кошаркаш је Васо Кремић, најбоља одбојкашица Јована Миловановић, док је за најбољег кајакаша проглашен Марко Јовић. Тијана Карадаревић, која се убраја у најперспективније атлетичарке у Србији, понела је признање најбоље спортискиње Бајине Баште у атлетици. Према речима њеног тренера Јовице Ђурића, пред њом је блистава спортска каријера. За најбољег каратисту проглашен је Јован Његић, а за најбољег шахисту Милорад Димитријевић, члан ШК „Бајина Башта“ и победник првенства Златиборског округа. Србољуб Глигић је званично најбољи планинар у 2018. години. Најбољи аутомобилиста Бајине Баште у овој години је Горан Рабасовић, који је својим успесима подсетио на своје велике предходнике у овом спорту, Обрена Тешића и Милорада Мићића. Ове године први пут је проглашен и најбољи спортиста у картингу, то је Андреј Јашић. У стрељаштву је најбоља Анђела Симић, велика нада Стрељачког клуба „Раденко Јовановић“. За најбољег спортског риболовца проглашен је Жељко Вуковић, члан ОСР „Младица“.

Ове године су додељене и три „Златне плакете“ за изузетне резултате и допринос развоју спорта. Ова висока спортска признања доделио је проф. Јовица Ђурић Фудбалској репрезентацији Бајине Баште у футсалу, Удружењу пензионера Бајине Баште и Фудбалском клубу „Перућац“.  Спортска секција Удружења пензионера је на Олимпијади „Треће доба“ надмоћно освојила златну медаљу у конкуренци 26 удружења из Србије, а ФК „Перућац“ је, поред добрих резулатата, и победник Фудбалског купа на подручју Фудбалског савеза Ужица.

У име награђених, захвалио је најбољи спортиста Бајине Баште атлетичар Божидар Марковић, који је истакао:

–  Захваљујем општини и Спортском савезу Бајине Баште што су помогли да постижем врхунске резултате. Посебно захваљујем свом тренеру Јовици Ђурићу, који је увек веровао у мене, као и својој породици на сталној подршци. Поздрављам све присутне, а свима који су заслужено добили признања упућујем честитке јер су дали изузетан допринос да Бајина Башта има овако сјајне спортисте.

 

Текст: О. Додић

Фотографије: Светлан Андрић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 11 =

Pin It on Pinterest