Уручивање уговора у Министарству енергетикеУручивање уговора у Министарству енергетикеУручивање уговора у Министарству енергетике

У текућој школској години Предшколска установа Невен из Бајине Баште ради пуним капацитетом са око 600  деце. У условима вирусне епидемије неке од активности нису могле да се спроведу, неке су одржане у мањем обиму прилагођене ситуацији. Због тога није одржана традиционална новогодишња приредба, маскенбал за предшколце као ни манифестација „ Стари рецепти из бакине кухиње“.

За енергетску ефикасност 16 милиона од Министарства енергетике
За енергетску ефикасност 16 милиона од Министарства енергетике

-На срећу, до сада нико од деце није био заражен короном. Пет запослених имало је њен блажи облик па су се брзо опоравили. Стриктно упражњавамо прописане мере  и настојимо да се заштите и деца и радници наше установе. Планирамо да одржимо пролећни крос за предшколске групе, маскенбал за средње групе, приредбу поводом Дана цвећа и забавну атлетику за предшколце уз поштовање прописаних мера на отвореном – каже директорка  Предшколске установе Невен Раденка Лазић.

Раденка Лазић, директорка ПУ Невен
Раденка Лазић, директорка ПУ Невен

-Вртић ће и ове године радити и током лета. Упис за наредну школску годину завршиће се до 31. маја. Лепа вест за родитеље је чињеница да се цене неће мењати ни у наредној школској години.

-Код грађана влада велика заинтересованост за услуге наше установе. Сигурно је да нећемо моћи да удовољимо свима и да ће се формирати листа чекања. Ми смо дали иницијативу да се капацитет Невена прошири. И општина је сагласна са тим и даје нам подршку. Активности иду у два правца. Ради се на стварању услова да у Дому у Вишесави уреди се простор за потребе вртића и да се изврши доградња на постојећем објекту Невена. Уколико се то реализује, не би било листе чекања, сви заинтересовани би могли користити наше услуге – истиче директорка Радинка Лазић.

 

Текст и фото: М.Андрић

СРЕДСТВА МИНИСТАРСТВА И ОПШТИНЕ

Министарство  енергетике и рударства  Републике Србије прихватило је пројекат Предшколске установе Невен из Бајине Баште, кога је урадио Иван Марковић, а који се односи на енергетску ефикасност. Захваљујући томе, Министарство је одобрило 16 милиона динара, а учешће општине биће 8 милиона у реализацији пројекта.  Председници општине Весни Ђурић, министарка и потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михаиловић 19. маја уручила је, након обостраног потписивања, уговор на основу кога ће стићи средства. Општина Бајина Башта нашла се међу првих 20 локалних самоуправа у Србији којима су одобрена средства на основу пројеката енергетске ефикасности.

  • Заједничка средства за реализацију пројекта  омогућиће значајну енергетску уштеду и стварање лепшег амбијента за боравак деце и рад у Предшколској установи Невен. Биће постављена нова столарија, нова фасада са изолацијом, подови и плафони.  Ово је први пројекат којим смо повукли републичка средства од кад сам ја ступила на место председника. Надам се да ћемо имати добру сарадњу и са другим министарствима и републичким институцијама и да ће бити још доста средстава која ће стићи у Бајину Башту –каже Весна Ђурић, председница општине Бајина Башта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest