Трећа седница Општинског већа – МИЛЕНКО ОРДАГИЋ ПОМОЋНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Са 3. седнице Општинског већа

 

На 3.седници Општинског већа, одржаној 20. новембра, усвојене су измене и допуне Правилника  о организацији  и систематизацији радних места  у Општинској управи,правобранилаштву,стручним службама и посебним  организацијама општине Бајина Башта. Вршилац дужности начелника општине Бајина Башта Александра Ковачки  истакла је да су измене  Правилника  о организацији  и систематизацији радних места у Општинској управи уследиле ради усаглашавања са новим Статутом општине и Законом о локалној самоуправи. То се односи најпре у погледу броја помоћника председника општине где је чланом 58. став 4. Закона о локалној самоуправи  предвиђено да општине са мање од 50 хиљада становника могу имати највише два помоћника председника општине. Бајина Башта је од раније имала једног помоћника председника општине за инвестиције, Милоша Петковића. Општинско веће донело је одлуку да се систематизује радно место помоћника за спорт омладину и туризам.

Миленко Ордагић
Миленко Ордагић

-Тај посао биће поверен Миленку Ордагићу, познатом  раднику из области  спорта,туризма и омладине. Сматрамо да ћемо у тим областима направити помак. Очекујем да ћемо имати добру сарадњу која треба да донесе позитивне резултате- каже Весна Ђурић, председница општине Бајина Башта.

Било је планирано да се обави утврђивање предлога Плана јавних инвестиција у буџету за 2021. годину,али је ,после дуже дискусије, одлучено да се коначна одлука донесе на следећој седници 23. новембра. Председница општине Весна Ђурић нагласила је да очекује да 2021. година буде година инвестиција у којој ће се остварити бар 80 посто планираних активности. Већник Гроздан Биљић заложио се да убудуће све пројектне послове ради локална самоуправа,  да то не раде сами  грађани  као што је то било у доста случајева раније. То опредељење је подржано па ће у за израду техничке документације у буџету бити око 10 милиона динара.

Sednica 3.-Веће

Одложена тачка дневног реда од 28. септембра , која се односила на захтеве ЈКП „12. септембар“ и Добровољног ватрогасног друштва да им се додели на коришћење теренско општинско возило“  дастер“ добила је епилог. Возило ће бити уступљено ватрогасцима на коришћење до марта идуће године када ће им бити купљено ново возило са могућношћу ношења хиљаду литара воде.  Њихова је обавеза да општинско возило предају на управљање комуналцима. Њима је то возило неопходно у превозу отпада до хладњаче и других места у Националном парку Тара где постоје хранилишта за дивље животиње.

-Комунално предузеће изразило је потребу за набавку нових машина, пре свега једне цистерне за пијаћу воду, садашња је стара преко три деценије, и машине за чишћење снега. У фази смо израде буџета за 2021. годину па ћемо да видимо да планирамо куповину машине за чишћење снега, а цистерна би дошла на ред касније. Искуство је показало да су нам те машине неопходне – вели председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Општински правобранилац Љиљана Антанасијевић изјаснила се по захтеву  станара насеља Шкрњићи у Перућцу за отпис дуга по основу закупнине. Она, а и Општинско веће сматрају да се закупнина мора плаћати. Она тренутно износи око три хиљаде динара на месечном нивоу. Веће ће учинити све да изнађе решење  проблема д уга станара у баракама  у Перућцу.

Захтеви црквених општина Бајина Башта, Рогачица и Бачевци биће позитивно решени јер је предлог да у буџету за 2021. годину за верске заједнице буде опредељено седам милиона динара.

Веће је усвојило извештај рада за прошлу годину Установе култура. Том приликом похваљен је рад те установе и директора Милована Јездића од стране Радомира Филиповића, Гроздана Биљића и Драгана Стаменића.

Милован Јездић
Милован Јездић

Удружење „Колектив“ из Ужица  послало је захтев да општина помогне у суфинансирању  монографије „ Књижевна  биографија Бајине Баште“. Одлучено је да се види може ли ту шта да помогне  Народна библиотека „Милош Требињац“. Веће је  донело решење  о именовању Комисије  за категоризацију објеката за смештај у домаћој радиности. Њу чине  Александар Јевтић, председник, Мира Милић и Ранко Радовановић, чланови.

Текст и фото: М.Андрић

НИСМО ОДУСТАЛИ ОД ТОПЛАНЕ НА БИО МАСУ

Весна Ђурић

-И ја сам на друштвеним мрежама прочитала да су неке општине одустале од градње топлана на био масу. Међу њима спомиње се и Бајина Башта. Колико  ја знам, не ради се о одустајању већ о стопирању због короне. Очекујем да ће  послови везани за топлану на био масу ићи у позитивном смислу – рекла је председница општине Весна Ђурић.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

петнаест − 14 =

Pin It on Pinterest