Славица Кљајић и Латинка Васић

На свечаности Савеза слепих Србије, одржаној 25. децембра у Дому војске у Београду, додељене су награде и признања за најбоље ученике средњих школа за слепе и слабовиде. За најбољу средњошколку у Србији проглашена је Бајинобаштанка Славица Кљајић из Пилице, ученица трећег разреда школе „Милан Петровић2 у Новом Саду. Њој је за изузетан труд и упорност, за резултате постигнуте у учењу и ваншколским активностима, додељена вредна награда – лаптоп. Наравно, ту је и диплома која тај успех потврђује и доказује.

Славица Кљајић и Латинка Васи

–  Веома смо поносни на Славичин успех који је дошао пре свега захваљујући њој, али и целокупног наставног особља овде у Бајиној Башти који су јој помогли у њеном инклузивном образовању, што је била и добра основа да настави средњу школу у Новом Саду. Тамо је такође имала добре наставнике који су пратили њен рад, а резултат је дошао са овим великим признањем. Ми из Општинске организације слепих и слабовидих смо јој такође пружили пуну подршку, а то ћемо чинити и даље – каже Латинка Васић, председница Општинске организације слепих и слабовидих из Бајине Баште.

Славица каже да међу слепим и слабовидим средњошколцима у Србији има доста добрих ученика и да је конкуренција за избор најбољег међу њима била веома јака. Зато је и њен успех већи и значајнији.

–  Планирам да после средње школе упишем Вишу школу за графички дизајн, чини ми се да ми то највише одговара – истиче Славица која и овога пута не заборавља да истакне неизмерну захвалност коју за све што је до сада постигла дугује својим наставницима и педагозима.

– Посебно захваљујем Организацији слепих и слабовидих, пре свих Латинки Васић на подршци, али и мом наставнику Марку који ми је много помогао да будем најбоља међу средњошколцима у Србији – каже Славица.

 

О. Додић

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

четири × пет =

Pin It on Pinterest