На 33. седници Општинског већа, одржаној 17. јануара 2020. године, већници су већином гласова, пет за и два уздржана, подржали Главни пројекат саобраћајне сигнализације на површинама за паркирање предвиђених за систем наплате и контроле паркирања у Бајиној Башти. Усвајању је претходила једносатна расправа на којој су се чула опречна мишљења од стране достављача пројекта ЈП ББ ТЕРМ и члана Kомисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта.

33. sednica OV

Kомисија за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта на својој седници од 17. децембра 2019. године разматрала је Главни пројекат саобраћајне сигнализације на површинама за паркирање предвиђених за систем наплате и контроле паркирања у Бајиној Башти и у писаној форми доставила Општинском већу своје мишљење. Презентовао га је члан Kомисије, саобраћани инспектор општине Миле Ђенић. Kомисија сматра да је Главни пројекат у једном свом делу коректно урађен, али и да садржи озбиљне недостатке. Најозбиљнија замерка је то што, по њеном мишељењу, пројекат није обухватио тачне позиције вертикалне саобраћајне сигнализације која је предмет постављања.

Супротног мишљења били су представници  ББ ТЕРМ-а. Они су оспорили примедбе Kомисије и изнели мишљење да је Главним пројектом све обухваћено и прецизирано.

Дуже време се говори о измештању саобраћајног полигона за обуку возача са садашње локације испред хале Томекса на друго место. Било је предлога да се он прави на делу Спортског центра  у Лугу.  Дилему је разрешио председник општине Радомир Филиповић. Он је истакао да би то било лоше решење и да је за нови полигон одређена локација на делу Сточне пијаце.

Opstinsko vece 33. sednica

Општинско веће дало је сагласност на Програм рада-утрошка новчаних средстава за унапређење безбедности саобраћаја у 2020. години. Планирана новчана средства за те сврхе износе 6,4 милиона динара. Утрошиће се за унапређење безбедности саобраћаја, уређење прилазног пута полигону, уређење Улице војводе Мишића, пројектовање једносмерних улица, постављање ограда у Пиличкој улици и Улици Славка Петковића, набавку и уградњу саобраћајних огледала, израду улаза за инвалиде у Полицијску станицу и решење успоравања саобраћаја  у улицама Војводе Мишића, Рајка Тадића, Будимира Јелисавчића. Биће средстава и за унапређење саобраћајног васпитања и образовања, набавку дечијих седишта, подршку акцији „Шта знаш о саобраћају“ и превентивно-промотивне активности.

Осим тога, пренета су средства из претходних година  од 7,6 милона динара. Она се односе на пројекат државних путева, пројекат тротоара у Улици војводе Путника, уређење зона школе на државним путевима, уређење пролаза за инвалиде код Kомитета  и набавку дисплеја за мерење брзине.

Већници су размотрили, између осталог, Одлуку ЈKП Дубоко Ужице о утврђивању цене  одлагања отпада, иницијативу Савета за заштиту животне средине, дали сагласност на План инспекцијског надзора у 2020. години инспектора за заштиту и унапређење животне средине.

 

М.Андрић

 

СРЕДСТВА ЗА МЛАДЕ БРАЧНЕ ПАРОВЕ

Једна од тачки дневног реда односила се на обавештење Kомисије за доделу средстава за младе брачне парове у руралном подручју општине Бајина Башта.

На конкурс су се пријавила 44 млада брачна пара.Укупно је расподељено 1,6 милиона динара. По 200.000 динара добили су Милош Матић (Зарожје), Слађана Јовановић (Оклетац), Видан Павићевић  (Гвоздац), Драгана Kотарчевић (Мала Река, Ана Ђокић (Солотуша), Мирослав Леонтијевић ( Рача), Славица Тодоровић (Оклетац), Марко Алексић (Пилица).

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

четири × пет =

Pin It on Pinterest